מגפת הקורונה הביאה לעלייה משמעותית במספר החברות שהתקשרו עם משפיענים, והצליחו לדחוף את השוק של מובילי דעת הקהל ברשתות החברתיות לתעשייה עם שווי מוערך של 13.8 מיליארד דולר. אינסטגרם לבדה הייתה מעורבת ב-96% מכלל הקמפיינים עם משפיענים בשנת 2020. בנוסף, בזמן המגפה אושיות הרשת הפכו מודעות יותר לאג'נדות מאחורי המותגים שהם מפרסמים והתמקדו יותר בסוגי הקהילות שהם מסייעים לבנייתן ברשת החברתית ובהשקעה בהן.
סוזי הולמן, משפיענית שהפכה ליזמית, זיהתה את הפער בדרך בה היא מתקשרת עם קהל העוקבים שלה. היא החליטה שחשוב יותר ליצור ולהשקיע בקהילה מאשר להגדיל את כמות העוקבים. אז היא החליטה להגדיל את הקהילה שלה ליותר מ-150 אלף חברים והסתמכה עליהם בבניית והשקת המותג שלה, JOVI (ג'ובי), מדבקה שמרגיעה ומפחיתה את כאבי המחזור באמצעות טכנולוגיית ננו. זה מכשיר רפואי שנמצא כעת בתהליך אישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי ומוגן בפטנט רשום בארה"ב.
ג'ובי הושקה עם אפשרות להזמנה מוקדמת בפברואר, וחצתה את המיליון דולר במכירות בתוך 4 שעות בלבד. "שאלתי את חברי הקהילה איך הם מרגישים ומה הם חושבים על המדבקה ועל הטכנולוגיה", מסבירה הולמן, "הייתה כל כך הרבה התעניינות שהחלטתי לעזוב כל מה שאני עושה בתור משפיענית ב-5 שנים האחרונות ולהתמקד רק בג'ובי".
"הנשמה שלי כבתה"
הולמן החלה את דרכה כמשפיענית באינסטגרם בזמן שהיה לה סטודיו קטן לצילום. אחד היעדים שהציבה לעצמה היה להפוך למשפיענית. היא חשבה שזה יהיה נחמד לקבל מוצרים ללא תשלום בזמן שהיא מפתחת את הסטודיו שלה. כמות העוקבים צמחה במהירות וחצתה את ה-100 אלף, מה שאפשר לה להתחיל להשתמש בפונקציית Swipe-up (שילוב לינק שמפנה לאתר) בסטוריז שלה. במקביל, מותגים החלו לפנות אליה לקידום המוצרים שלהם בתשלום.
"זה היה בתקופת השיא של האסתטיקה באינסטגרם, כשהדבר החשוב ביותר למשתמשים היה שהתמונה תהיה מושלמת", היא מסבירה. "הילדים שלי היו לבושים באופן מדויק באאוטפיט שעלה 200 דולר, ואני הייתי עם תוספות שיער, פאות, ציפורניים והייתי ממש טובה בזה. אבל הבעיה הייתה שזה לא מי שאני. בכלל. יש לי ארבעה ילדים, החיים שלי מאוד עמוסים והבית היה בבלאגן תמידי. הייתי מזיזה הכל הצידה כדי להשאיר שני מטרים פנויים באמצע כל הבלאגן ושם הייתי מצטלמת. אז בעצם הפכתי להיות משפיענית והרווחתי כסף בשביל ארוחות מוכנות, קניות באמזון ובגדים. זה הרגיש לי סתמי ושטחי. משהו ששואב ממני את הנשמה".
אחי שספגה ביקורות ברשת על כך שהיא לא אמא מספיק טובה, הולמן החלה לשאול את עצמה אם זה משהו שהיא רוצה להמשיך לרדוף אחריו. בכל אופן, למרות שהפלטפורמה והכסף שהיא מכניסה מספקים לה אורח חיים נוח במיוחד, היא לא הייתה מאושרת. היא החליטה להפוך את החשבון שלה לפרטי והפסיקה להיענות לבקשות פרסום של חברות ומותגים מסחריים.
להתמקד באנשים, לא בלייקים
היא בנתה תכנית אסטרטגית חדשה: במקום לגרוף כמה שיותר לייקים, היא התמקדה במעורבות של העוקבים. היא התייחסה לעוקבים שלה כקהילה והחלה לחשוף בפניהם את עצמה כיזמית, גם אם זה היה כרוך בלחשוף צדדים פחות זוהרים בחיים.
לאחר מספר חודשים חברת ילדות של הולמן פנתה אליה וסיפרה לה שהיא עובדת עבור חברת טכנולוגיה שרשמה פטנט על פיתוח טכנולוגי שלה – קבלי ננו – שנוצרו במקור לשימוש צבאי. הם היו צריכים מוצר אמין, עמיד וחזק, שיהיה קל משקל, ויכול לתפקד ללא מקור חשמל חיצוני. הם נבנו עם אנטנה קטנה וייחודית שנצמדה לשרוול של החיילים, באזור הכתף. הוורסטיליות של הננו טכנולוגיה מאפשרת לה כעת לשמש כמוצר אחר, עם מטרה אחרת: מדבקה להפחתת הכאבים בזמן המחזור. הולמן החליטה לנסות את המדבקה בשידור לייב באינסטגרם. כאשר ראתה את תגובות הנשים שצפו בשידור הבינה כי יש לזה פוטנציאל גדול.
היא החליטה לעזוב את כל מה שעשתה כדי להקים את העסק יחד עם חברת הילדות שלה ועם המייסדים של חברת הטכנולוגיה, cNAP, כדי להעניק לנשים הקלה בזמן המחזור החודשי. היא התייעצה על כל דבר עם הנשים בקהילה שלה באמצעות שאלונים באינסטגרם (Instagram polls), החל משם המוצר ועד לצבע שלו. הם השיקו את החברה עם תקציב של 60 אלף דולר ותוך ארבע שעות מכרו 15,000 יחידות.
"זה היה מוזר לחקור ולגלות מי אני באמת בפני יותר מ-100 אלף אנשים", אומרת הולמן. "זה היה מסע מרתק, עם עליות וירידות. חשפתי הכל וזה היה מיוחד. זאת באמת היתה מסוג החוויות שלימדו אותי שהקהילה שלי היא הנכס היקר ביותר שיש לי. הקהילה שלי הצילה אותי".