Forbes Israel Logo

יזמות ושת"פים עסקיים: מה עומד על הפרק מבחינת יחסי ארה"ב-ישראל בשנה הקרובה?

יחסי ארה"ב ישראל | Shutterstock
יחסי ארה"ב-ישראל בשנת 2022: לקראת שנה של שותפויות עסקיות חדשות | צילום: Shuttestock
הכנס השנתי של הקהילה היהודית-אמריקאית הוא אחד הגדולים והמשפיעים ביותר בעולם היהודי. ה-IAC חזר השנה לאחר הפסקה בתקופת המגפה, ועסק בהזדמנויות העסקיות העתידיות וביחסים המתחזקים עם איחוד האמירויות

Contributors

כנס ה- IAC, שהתקיים השנה בהוליווד, פלורידה הוא חגיגה של הקהילה הישראלית בארה"ב וגם תזכורת להשפעתה הגדולה בארצות הברית. בעוד שרוב הכנס התמקד בעניינים הרלוונטיים ליחסים בין יהודי ישראל ואמריקה, ניתן גם היה לראות דגש מיוחד על עולמות הטכנולוגיה, התוכן ושיתופי הפעולה העסקיים, כמצופה מאומת הסטארט-אפ.

מטרות הכנס הארצי של ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית הן להבין את המגמות הגדולות של השנה החולפת ולשוחח על הנושאים הבוערים. רק שהפעם, הנושא המככב לא היה רק פוליטיקה אלא גם עסקים, קהילה חזקה, ושיתופי פעולה חדשים.

קהילה חזקה

אחד ההיבטים שהיו ברורים במהלך הכנס היה ההתמקדות בבניית קהילה חזקה והשפעתה על עולם העסקים בארצות הברית. ניכר היה שלמארגנים חשוב לכלול נציגים מכל התחומים, ללא קשר לרקע או השקפה פוליטית. זוהי גישה מרעננת במיוחד בהתחשב בפילוג הפוליטי המתרחש בארה"ב ובישראל.

יסמין לוקץ', מייסדת ICON, גוף המפגיש מנכ"לים של סטארט-אפים ישראליים עם בכירים בעמק הסיליקון ובתעשיית ההון סיכון האמריקאית, ציינה כי "מאז תחילתו, הצליח ה-IAC ליצור שיח פורץ דרך על אמריקאים-ישראלים, יהודים ומדינת ישראל. זו הסיבה שהיעדרותה של הפסגה בשנה שעברה הייתה משמעותית. מלבד היותה מקום של אחווה והרבה כיף, הפסגה הפכה למקום בו נולדים רעיונות חדשים".

הפוליטיקה עדיין משחקת תפקיד

בעוד שרשימת הנואמים כללה פוליטיקאים כמו שר הביטחון הישראלי בני גנץ, ניתן היה להבחין גם בלא מעט אנשי עסקים מצליחים. יזמים צעירים דיברו על החשיבות של יחסי איחוד האמירויות וישראל, וניכרה התלהבות משיתוף הפעולה של שתי המדינות: לפי עומר אל בוסיידי, מנכ"ל Sharaka, ארגון לא ממשלתי שהוקם בשנת 2020 על ידי נציגים מישראל, איחוד האמירויות הערביות ובחריין לאחר החתימה על הסכמי אברהם.

"זו הפעם הראשונה שנבחר מטעם האמירויות מוזמן לנאום באירוע כה יוקרתי, הוזמנתי לדבר על הסכמי אברהם, איחוד האמירויות וסצנת היזמות. ניצלתי את ההזדמנות גם לדון לא רק על השגשוג במסחר בין ישראל לממשלות איחוד האמירויות, אלא על אינספור השותפויות שמתקיימות בנינו לבין יזמים ישראלים".

הקשר העסקי

ההצלחה הגדולה של סטארט-אפים ישראלים בארה"ב ידועה ברבים והפעם, עולמות הנדל"ן והפרוטק תפסו את קדמת הבמה. מובילי הכנס השנה שמו דגש עצום על בניית קשרים עסקיים חזקים והצליחו לאפשר שיתופי פעולה בין ישראלים, אמריקאים ויהודים-אמריקאים.

לסיכום, נראה שהשנה נהיה עדים להתפתחויות מפתיעות בכל הקשור לשיתופי פעולה יזמיים בין ישראל לארה"ב, שיבואו לידי ביטוי גם בהשקעות בחברות המובילות בשתי המדינות, המשך בניית הקהילה והעמקת ההכרות עם הקהילה העסקית והמדינית משני הצדדים.


יונתן (יוני) פרנקל הוא אסטרטג תוכן ב-YKC Media, סוכנות דיגיטלית לשיווק שעובדת עם חברות טכנולוגיה בינלאומיות, קרנות הון סיכון ומיזמים בשלבים שונים.

ה-Contributors של פורבס ישראל הם כותבים עצמאיים שנבחרו על ידי מערכת פורבס, מומחים בתחומם, המספקים פרשנות וסקירת תופעות עכשוויות בתחום התמחותם. התוכן הוא מטעמם ובאחריותם והוא אינו תוכן ממומן.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן