Forbes Israel Logo
צוותי המחקר והפיתוח המשותפים בנוירוסנס ובנוירולייט | צילום באדיבות יח"צ
צוותי המחקר והפיתוח המשותפים בנוירוסנס ובנוירולייט | צילום באדיבות יח"צ

הסוף ל-ALS? פריצת דרך ישראלית תאבחן את המחלה באמצעות תנועת עיניים

שתי חברות ביו-טק ישראליות ישתפו פעולה כדי לאבחן תסמינים ביולוגיים לניוון שרירים באמצעות ניתוח תנועות העין ושימוש בבינה מלאכותית. הפיתוח החדש יסייע לקהילה המדעית למצוא תרופה יעילה לטיפול במחלה מסביב לעולם

החברות הישראליות NeuraLight ו-NeuroSense הודיעו על שיתוף פעולה ביניהן שמטרתו לקדם את מחקר הסמנים הביולוגיים והיכולת לאבחן ולנטר מחלות נוירולוגיות ניווניות, לרבות ניוון שרירים (ALS).

חברת נוירולייט מפתחת סמנים ביולוגיים אובייקטיביים ורגישים לניטור ומדידה של מחלות נוירולוגיות, וחברת נוירוסנס מפתחת תרופות למחלות ניווניות קשות.שיתוף הפעולה מסמן את הניסוי הקליני הראשון של נוירולייט שיוצא לדרך בעקבות גיוס ההון בהיקף של 25 מיליון דולר שביצעה החברה.

מחלת ה-ALS (ניוון שרירים) היא מחלה בלתי ניתנת לריפוי המתאפיינת בניוון מערכת העצבים ואשר גורמת לשיתוק מוחלט ולמוות בתוך שנתיים עד חמש בממוצע מרגע האבחון. בארה"ב מאובחנים מדי שנה יותר מ-5,000 מטופלים במחלה, וחוקרים צופים שמספר החולים יגדל בשיעור של 24% עד שנת 2040. הסיבה למחלה אינה ידועה ועל כן קשה לחוקרים לפתח תרופות יעילות נגדה. 

"אנו מאמינים שלכלים הללו יש פוטנציאל לאפשר אבחון מדויק של המטופלים וכן להגדיל את סיכויי ההצלחה של ניסוי שלב 3". אמר אלון בן נון, מנכ"ל נוירוסנס. "זה הוא צעד ראשון במסגרת שיתוף פעולה ארוך טווח שלנו עם נוירולייט בתחום מחלת ניוון השרירים שיכלול בעתיד מחקרים מתוכננים על מחלות האלצהיימר והפרקינסון".

מחלת ה-ALS היא מחלה בלתי ניתנת לריפוי המתאפיינת בניוון מערכת העצבים | צילום: Shutterstock

"בנוסף לקידום טיפולים מבטיחים למחלת ניוון השרירים, אנו חותרים להוכיח באמצעות שיתוף הפעולה שסמנים אוקולומטריים מייצגים שינויים בסולם היכולות התפקודיות של חולי ניוון שרירים (ALSFRS)" הוסיפה ד"ר רבקה קרייטמן, מנהלת החדשנות הראשית של נוירולייט.

"הוכחת היעילות של הטכנולוגיה שלנו תשפר את שיעורי ההצלחה של ניסויים ככל שנתקדם – והיא תתאפיין באובייקטיביות, אמינות ויכולת שחזור תוצאות תוך הורדת עלויות והסרת מכשולים. ניתן יהיה לזהות מחלות בשלב מוקדם יותר, לנטר חולים באופן מדויק, ולפתח תרופות מותאמות-אישית, ויעילות יותר".      

"הוכחת היעילות של הטכנולוגיה שלנו תשפר את שיעורי ההצלחה של הניסויים". דוקטור רבקה קרייטמן, מנהלת החדשנות בנוירלייט | צילום: יונתן בלום

נוירולייט נוסדה על ידי שני היזמים הסדרתיים מיכה ברקסטון (המנכ"ל) אדי בן-עמי (ה-CTO) וכן על- ידי גיל שקלרסקי (מייסד-שותף מדעי) שכיהן קודם לכן כ-CTO של Flatiron Health. בחברה צוות של מדענים בכירים, ובדירקטוריון המדעי שלה נוירולוגים בעלי-שם ושני חתני פרס נובל. החברה מעסיקה כיום 25 עובדים בתל אביב, אוסטין, וניו-יורק וגייסה עד עתה 30.5 מיליון דולר בסבבי סיד ו-A.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.