חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

ללא חבלי לידה: הכירו את החידוש של סטארט־אפ הסייבר Oxeye

וידר (משמאל) ואגרון. "משהו שלא היה קיים קודם" | צילום: אריאל עפרון
וידר (משמאל) ואגרון. "משהו שלא היה קיים קודם" | צילום: אריאל עפרון
Oxeye של רון וידר ודין אגרון מאתרת פרצות באפליקציות ענן עוד בשלבי הפיתוח • ״זה משהו שלא היה קיים – לזהות בעיות אבטחה בקוד של המפתחים, לא מתוך התוכנה שבה הם כותבים קוד או איפה שהקוד שמור"

לרשימה המלאה של חברות הסייבר המבטיחות בישראל לשנת 2023

ברקע התגברות איומי הסייבר ואתגרי אבטחת המידע בענן, המשיך לצמוח השוק העולמי של פלטפורמות אבטחת היישומים בענן, ועל פי הערכות הגיע ב־2022 להיקף של 7.8 מיליארד דולר. המגמה הזו, על פי התחזיות, צפויה להימשך בשנים הקרובות באופן מואץ – שוק אבטחת היישומים צפוי לגדול בשיעור של כ־20% בשנה, ועד 2027 יגיע להיקף כולל של יותר מ־19 מיליארד דולר.

סטארט־אפ הסייבר Oxeye, המפתח מערכת ייעודית לבדיקות אבטחה מתקדמת עבור אפליקציות ענן, מהווה דוגמה קלאסית לשוק הרותח. הצורך הקריטי בשירותי ענן, שהועצם עשרות מונים בחסות הקורונה, תבע עבודה בקצב מהיר ובאיכות גבוהה הרבה יותר מבעבר – מה שדחף ליישום שיטות חדשות לבניית אפליקציות מודרניות וחדשניות יותר.

הטכנולוגיה העומדת בבסיס הסטארט־אפ פותחה מתוך הצורך הגדל והולך באבטחת אותן אפליקציות ומערכות ענן עוד בשלבי הפיתוח שלה, ולאור העובדה כי הכלים שהיו קיימים בשוק עד אז לא סיפקו את אותה מעטפת אבטחה מלאה.

ככל שהשימוש בהן עלה, כך עלה גם הצורך בפתרון אבטחה יעיל לאיתור חולשות עוד בשלבים המוקדמים של הפיתוח ובניית האפליקציה.

הכתבה המלאה מופיעה בגיליון ינואר של פורבס. לרכישת הגיליון

בהתאם לכך פותחה המערכת של Oxeye, המאפשרת לאנשי אבטחה ומפתחים לפתור ולאתר חולשות עוד במהלך תהליך הפיתוח, בשלבי ״הלידה של אפליקציות הענן״, ובכך מאפשרת הוצאה לאור של האפליקציה כבר מהרגע הראשון. 

את הסטארט־אפ הקימו שני יזמים עם ניסיון עשיר בתחום אבטחת ענן – המנכ"ל דין אגרון, שמילא בעבר שורה של תפקידי פיתוח בענקית הסייבר צ׳ק פוינט ותפקידים בכירים נוספים בחברת אבטחת המידע אימפרבה, ורון וידר שותף ומייסד, בוגר יחידת 8200, המשמש כסמנכ״ל הטכנולוגיות של החברה.  

״החידוש הוא בעצם אבטחת האפליקציה ולאו דווקא אבטחת הענן״, מחדד וידר, ״זה משהו שלא היה קיים קודם. לזהות ממש בעיות אבטחה בקוד של המפתחים, לא מתוך התוכנה שבה הם כותבים קוד או איפה שהקוד שמור, אלא מתוך סביבה חיה ונושמת – זה פתרון שאנחנו המצאנו פה מאפס״.

צוות Oxeye. ״החידוש הוא בעצם אבטחת האפליקציה ולאו דווקא אבטחת הענן״ | צילום: דוד גארב

Oxeye, שהוקמה באוקטובר 2020, השלימה גיוס ראשון של כ־5 מיליון דולר פחות מחצי שנה מהקמתה. ביוני 2022 הצטרפו קרנות הון הסיכון התאגידיות של אינטל, דל ומרלין כמשקיעים, עם השקעה של 7 מיליון דולר.

״הגענו היום לבשלות של המוצר, כך שעיקר ההשקעה שלנו כיום הוא בשיווק ובמכירות״, מספר אגרון. ״יש לנו מספיק מימון לשנתיים הבאות, וכנראה שבמהלך 2024 נצא עם גיוס משמעותי לצורך תמיכה בהמשך הצמיחה המואצת שלנו״.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן