Forbes Israel Logo
צוות Astrix | צילום: אייל טואג
צוות Astrix | צילום: אייל טואג

בלי כוכבית: סטארט-אפ הסייבר Astrix נחשף עם גיוס סיד גדול במיוחד

חצי שנה בלבד לאחר ההקמה, סטארט-אפ הסייבר הישראלי המספק פתרונות הגנה למערכות ארגוניות, כבר הספיק להשלים גיוס בהיקף של לא פחות מ-15 מיליון דולר

שנת 2022 עד כה בהחלט לא מיטיבה עם השווקים הפיננסים שנצבעו השנה באדום בוהק. השלכות האינפלציה העולמית הגבוהה, המורגשת היטב בעולם כולו, ורצף העלאות הריבית העומדות בפתח, מגבירים בכל יום שחולף את חששות המשקיעים.

אך בניגוד לסנטימנט הכללי השלילי והתיאבון המדוכא של משקיעים לסיכון, נראה כי לפחות מבחינת היקפי הגיוס של חברות ההיי-טק הישראליות אין שינוי מהותי. השנה הקרובה אולי לא תהיה שנה שוברת שיאים כמו קודמתה, אך זו – עד עתה לפחות – בהחלט מעידה כי קטר ההיי-טק ממשיך בדהירתו קדימה.

הוכחה נוספת לכך מתקבלת היום עם הכרזה של עוד סטארט-אפ ישראלי חדש שנחשף – Astrix Security – המודיע על גיוס SEED גדול במיוחד. את סטארט-אפ הסייבר ההגנתי המספק פתרונות הגנה למערכות ארגוניות, הקימו אלון ג'קסון המנכ״ל ועידן גור סמנכ״ל הטכנולוגיות, לפני חצי שנה בלבד – וכבר היום זמן קצר לאחר ההקמה כבר מספיקים שם להשלים גיוס בהיקף של לא פחות מ- 15 מיליון דולר.

סבב הגיוס הנוכחי, אותו הובילו Bessemer Venture Partners ו- F2 Capital, נועד לתמוך בהמשך הצמיחה המואצת של החברה המספקת פתרונות לשליטה בממשקי אפליקציות צד שלישי למערכות קריטיות בארגונים.

"בשוק יש מוצרים רבים המאפשרים גישה מאובטחת של משתמשים למערכות קריטיות בארגונים, אך אף מוצר לא מאפשר היום לאבטח את החיבור של אפליקציות שונות לאותן מערכות קריטיות", הדגיש ג'קסון, המנכ"ל והמייסד-שותף של חברת הסייבר המבטיחה.

ואכן, הצורך ההגנתי אותו מספקת הפלטפורמה שפיתחו ב- Astrix הפך קריטי בשנים האחרונות – אספקט נוסף בתהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית אשר התעצמה בחסות מגפת הקורונה הגלובלית, והביאה ארגונים רבים להגדיל בצורה משמעותית את השימוש באפליקציות המפותחות מחוץ לארגון.

״בחודשים האחרונים, בזכות צוות מוכשר, מסור ומדויק בנינו את Astrix כדי שנוכל, ביחד, לסייע למנהלי האבטחה להפוך משומרי הסף למעודדי הצמיחה בארגון שלהם"

אלון ג׳קסון, מנכ״ל החברה

תופעה זו שקיבלה רוח גבית נוכח העלייה בעבודה מרחוק – דחפה לעליה מטאורית בשימוש בשירותי ענן לצד האצה משמעותית בהתפתחות יכולות האוטומציה בתשתיות. אפליקציות אלו המתחברות לשירותים הקריטיים ביותר בארגון, מייצרות רשת סבוכה של חיבורים – חלקם אף לא מוכרים לארגון עצמו.

במצב זה נחשף למעשה הארגון לתקיפות, דליפות מידע והפרת תקנים רגולטורים של פרטיות ואבטחת מידע. תקיפות מסוג אלו הפכו שכיחות יותר ובהיקפים משמעותיים יותר – כמו זו שהתרחשה במתקפת סולרווינדס ב-2020, במהלכה הותקפו ונחשפו פרצות מידע של אלפי ארגונים ברחבי העולם כולל שורה של ארגונים וסוכנויות ממשלתיות בארה״ב.

לדברי החברה פתרונות ההגנה והאבטחה שלAstrix  עונים בדיוק על צורך זה ומספקים לאנשי האבטחה בארגון מפה לאבטחת כלל חיבורי אפליקציות צד שלישי לפלטפורמות ארגוניות, ניתוח ייחודי של מידת החשיפה הארגונית, ודרכים אפשריות להפחתה מידית של הסיכון.

הפלטפורמה העומדת בבסיס הפיתוח הטכנולוגי מזהה אוטומטית שינויים וחריגות בתהליכי חיבור של אפליקציות צד שלישי ותהליכי עבודה אוטומטיים שפותחו באמצעות מערכות low code/no code, מתקנת בזמן אמת, ומסייעת לצוותי האבטחה לנהל בקלות את החיבורים, תוך שמירה על המדיניות הארגונית. פתרונות אלו כבר מאבטחים מספר ארגונים גדולים בתחומי הפיננסים, הנסיעות, משאבי האנוש והרכב – ברחבי העולם.

את Astrix, כאמור, הקימו אלון ג'קסון ועידן גור – בוגרי תכנית המצוינות של אמ"ן – לפני פחות משנה לאחר שירות ארוך בתפקידי פיקוד בכירים ב- 8200 ושורה של תפקידי מפתח בסקטור הסייבר.

"כמומחי אבטחה, אנו מבינים עד כמה קשה לארגונים היום לעמוד בקצב השינויים ולנהל בצורה מאובטחת את סביבת העבודה, שרק הופכת מורכבת עם השנים״, ציין ג׳קסון מנכ״ל החברה, ״בחודשים האחרונים, בזכות צוות מוכשר, מסור ומדויק בנינו את Astrix כדי שנוכל, ביחד, לסייע למנהלי האבטחה להפוך משומרי הסף למעודדי הצמיחה בארגון שלהם".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.