Forbes Israel Logo
הצוות הישראלי שפיתח את Demisto הקים פלטפורמה לניהול סיסמאות | צילום: Descope
הצוות הישראלי שפיתח את Demisto הקים פלטפורמה לניהול סיסמאות | צילום: Descope

הימור בטוח: הכירו את הסטארט-אפ הישראלי שמבטיח לבטל את הסיסמאות

לאחר אקזיט בשווי 560 מיליון דולר, צוות המייסדים הישראלי השיק פלטפורמה חדשה במטרה לאמת ולנהל משתמשים ללא סיסמה • סלביק מרקוביץ', מנכ"ל Descope: "ניסינו לפרוש ולהתמקד בהשקעות אבל זה היה משעמם מדי כי הזהות שלנו קשורה מאוד ביזמות"

מה הייתם עושים אם הייתם חלק מצוות מייסדים בן שמונה אנשים שאחראי לאקזיט בשווי של כמעט 600 מיליון דולר? רבים עשויים לצאת לחופשה ממושכת או להקים קרן השקעות כדי להשקיע בסטארט-אפים אחרים. אבל לא צוות המייסדים הישראלי של Demistpo.

שמונת המייסדים של Demisto, פלטפורמה לאוטומציה ותגובת אבטחה (SOAR), מכרו אותה בתמורה ל-560 מיליון דולר ל-Palo Alto Networks, והחליט ב-2019 לעבוד יחד בשנית כדי להקים חברה חדשה המתמקדת בפתרון הבעיות סביב זהות משתמש, הרשאות ואתגרי אבטחה העומדים בפני מפתחי אפליקציות רבים.

כך נולדה Descope, שהוקמה ב-3 באפריל 2022, והושקה על ידי אותו צוות מייסד ישראלי בן שמונה אנשים המורכב מאביעד ליכטנשטט, דן שראל, דורון שרון, גיא רינת, מאיר והנון, רישי בהרגבה, גלעד שריקי וסלביק מרקוביץ', המשמש כמנכ"ל.  

"בסופו של דבר החלטנו לעזוב את פאלו אלטו נטוורקס כי אנחנו אנשי סטארט-אפ, ולא אנשי תאגידים. אמרנו, 'אוקיי, מה הלאה?' ניסינו לפרוש ולהתמקד בהשקעות במשך שישה חודשים, אבל זה היה משעמם מדי כי הזהות שלנו קשורה מאוד ביזמות, בלהיות מייסדים. למען האמת, היה לי ממש קשה להתעורר כשאין לי בעיה לעבוד עליה", אומר מרקוביץ'.

איפוס סיסמאות הפכו לבעיה חוזרת ומעיקה. מייסד שותף ומנכ"ל Descope, סלביק מרקוביץ' | צילום: Descope

מרקוביץ' קיבל את ההשראה לעסק הבא בזמן בילוי בבית עם אשתו וארבעת ילדיו בתפקיד איש ה-IT של הבית, כאשר סיסמאות שנשכחו ואיפוס סיסמאות הפכו לבעיה חוזרת ומעיקה. הוא חשב שהצוות הישן שלו יכול לנסות לפתור את הבעיה עבור צרכנים באמצעות מנהל סיסמאות חכם.

"לא היה לנו ניסיון עם מוצרים לצרכן. גם לא ידענו איך לפתור את זה. אז אמרנו, 'אוקיי, מה הדבר הטוב הבא?' והרעיון עבורנו היה – האם נוכל לעבור יישום אחר יישום, ולעזור להם לעבור לשיטות אימות חדישות ומודרניות יותר מסיסמאות? למשל, מפתחות ביומטריים ומפתחות מעבר או שיטות אימות OTP במקום סיסמאות? כך נוצרה Descope", הוא מספר. לפי מרקוביץ', השם מתייחס ליכולתה של החברה לעזור למפתחים ללמוד את היקף פיתוח האפליקציות שלהם.

דיסקופ מאפשרת למפתחים ליצור אימות מאובטח ללא מסע משתמש עבור כל יישום. היא מציעה אפשרויות אינטגרציה שונות המבוססות על העדפות המפתח – החל ב-No/Low Code ועד SDKs וממשקי API – כדי להקל על הפריסה, התחזוקה והעדכון של מסע הלקוח לאורך מחזור חיי האפליקציה. ההתמקדות שלה בשוק ניהול הזהויות הצומח במהירות פירושה שהיא תצטרך להתחרות עם רשימה ארוכה של ספקים המתמקדים בתחום כמו IBM, Ping Identity ואפילו Frontegg, לתשומת לבם של מפתחי התוכנה.

נראה שמרקוביץ' לא מופתע מהתחרות בשוק זה, השווה 10 מיליארד דולר. גם לא המשקיעים שלו. החברה פרצה עם סבב Seed של 53 מיליון דולר בפברואר 2023 בהובלת Lightspeed Venture Partners ו-GGV Capital.

ללא סיסמאות? הפלטפורמה של דיסקופ מאפשרת למפתחים ליצור אימות מאובטח עבור כל יישום | צילום: Descope

למה סבב גיוס גדול כל-כך? רוב סבבי ה-Seed בסדר גודל כזה קשורים להשקעות המגבות שווקים מובחרים במיוחד ועתירי הון כמו ייצור שבבים. "בהחלט, זה חריג. אבל זה בגלל שבאמת ידענו מה אנחנו רוצים לעשות. היו, לדעתי, מעט שאלות לגבי השוק, ושאלות אחדות לגבי הצוות עצמו. קרנות ההון שלנו, גם Lightspeed וגם GGV, חולקות את החזון לגבי המקום אליו אנחנו רוצים להגיע. והן איתנו לטווח הארוך", אומר מרקוביץ'.

מעמד ביניים

מרקוביץ' נולד במינסק, במה שהיא כיום בלארוס, לפני קריסת ברית המועצות. הוא ומשפחתו עלו לישראל בשנת 1980 כשהיה בן שש ומשפחתו חוותה קשיים שפקדו עולים רבים מברית המועצות לשעבר בארץ. אף אחד מבני משפחתו לא דיבר בעברית והוריו נאלצו לעבוד בעבודות בשכר נמוך, למרות שאביו היה מהנדס כימיה בעל השכלה גבוהה ואמו הייתה נגנית פסנתר מוכשרת.

"אבא שלי עבד בקטיף תפוזים. אמא שלי ניקתה בריכות", אומר מרקוביץ'. בסופו של דבר אביו מצא עבודה כמהנדס ואמו לימדה פסנתר, מה שהבטיח איכות חיים של מעמד הביניים עבור המשפחה. מרקוביץ' למד מדעי המחשב בטכניון ולאחר הלימודים התגייס לצבא. הוא השתחרר כקצין לאחר שש שנים כדי להצטרף לחברת ייעוץ בה הפך לשותף.

לאחר שעבד על מסדי נתונים בחברות בהן ייעץ, הוא החליט להקים עסק ב-2006 כדי להגן על הנתונים הללו. "הרעיון הראשון שלי כסטארט-אפ היה איך נוכל להגן על מאגרי המידע האלה מפני אנשים כמוני", אומר מרקוביץ', שקיבל גישה לנתונים רגישים כיועץ.

"אנחנו אנשי סטארט-אפ, ולא אנשי תאגידים". צוות דסקופ | צילום: Descope

ב-2008 הוא עבר לארה"ב כדי להרחיב את העסק, מבלי לדעת על המשבר הפיננסי העולמי הממשמש ובא שהחל עם קריסת Lehman Brothers, וסגר את הגישה למימון או אשראי. לאחר חודשים של ניסיון לשרוד, הם בסופו של דבר ייצבו את העסק ומכרו אותו ל-McAfee ב-2011, שם עבד ארבע שנים. ב-2015 הוא הפגיש את שמונת המייסדים שלו כדי להקים את דמיסטו, שנרכשה אז על ידי פאלו אלטו נטוורקס ב-2019. למרקוביץ' יש משפחה גדולה עם ארבעה ילדים ושלושה כלבים, אבל הוא מחשיב את כל מייסדיו כחלק ממשפחתו המורחבת.

האם בעתיד דסקופ תצליח לכבוש חלק משמעותי משוק ה-CIAM, מה שיצדיק את האופטימיות של המשקיעים שלה? נחיה ונראה. אבל אם יש אמת באמירה הישנה "המר על האדם, לא על השוק", מרקוביץ' וצוות המייסדים שלו הם הימור חזק.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.