Forbes Israel Logo

מערכות ההגנה האוויריות של ישראל: הסחורה הכי חמה בשוק

יירוט היסטורי. מערכת החץ לראשונה בפעולה מבצעית | צילום: משרד הביטחון
יירוט היסטורי. מערכת החץ לראשונה בפעולה מבצעית | צילום: משרד הביטחון
לאחרונה בחרה גרמניה את מערכת 'חץ 3' על פני מערכת אמריקנית בעסקה המוערכת ב־14 מיליארד שקל - העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל


מערכות היירוט הישראליות הן הצלחה טכנולוגית בינלאומית חסרת תקדים. לא לחינם הולכת ומתארכת רשימת הקונים ל'כיפת ברזל', 'קלע דוד' ו'החץ'. תצוגת התכלית של מערכות היירוט הישראליות, לצד האיומים הגוברים מצד רוסיה, הפכו את המערכות הישראליות לסחורה הכי חמה בשוק.

באוגוסט העדיפה גרמניה את מערכת 'חץ 3' במקום את מערכת ה־THAAD האמריקאית, בעסקה המוערכת ב־14 מיליארד שקלים – העסקה הביטחונית הגדולה בתולדות ישראל והמכירה הראשונה של המערכת למדינה זרה.

בנובמבר, בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל", נסגרה סופית עסקה עם פינלנד למכירת מערכת 'קלע דוד' בהיקף של 1.3 מיליארד שקלים.

'כיפת ברזל', המערכת הפופולארית ביותר, היא גם הסחורה החמה ביותר – כ־100 יחידות של המכ"ם המתקדם ומערכות השליטה והבקרה של 'כיפת ברזל' נמכרו לקנדה, הודו, דרום קוריאה, צ'כיה, הונגריה וסלובקיה.

מספר המדינות שרכשו סוללה ומיירטים קצרה משמעותית. ארה"ב הייתה הראשונה שרכשה מספר סוללות (שחלקן חזרו לישראל במהלך המלחמה, כחלק מחבילת הסיוע). אזרבייג'אן הכריזה לאחר ביקור נתניהו ב־2016 על רכישת סוללות של המערכת, ואוקראינה ביקשה מספר פעמים לרכוש את המערכת – ונדחתה.

לא מופרך להניח כי בסדר החדש שייווצר לאחר המלחמה הנוכחית, ועל רקע העוינות הגוברת מצד רוסיה, נראה בעתיד הלא רחוק סוללות 'כיפת ברזל' מגינות על שמי קייב.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.