Forbes Israel Logo
צילום אילוסטרציה: Shutterstoc
צילום אילוסטרציה: Shutterstoc

קמארי פארמה גייסה שמונה מיליון דולר מהקרן הסינית-ישראלית GIBF2

קמארי, שהוקמה על-ידי פונטיפקס וארקין, מפתחת תרופות למחלות עור קשות ונמצאת בשלב הפיתוח הקליני בחולים

חברת קמארי פארמה הודיעה היום על השלמת גיוס של 8 מיליון דולר על-ידי הקרן הסינית GIBF שבניהולם של ד"ר שוקי גלייטמן, פרופ' שלמה נוי ואבנר לושי.

קמארי פארמה הוקמה ב-2018 על-ידי קרנות הביוטכנולוגיה הישראליות פונטיפקס וארקין ביוהולדינגס, ועד לגיוס הנוכחי הושקעו בה 16 מיליון דולר. החברה מפתחת תרופות חדשניות לשימוש במריחה ובבליעה, המבוססות על מולקולות ייחודיות המעכבות תעלה יונית בשם TRPV3. התרופות מיועדות לטיפול בבעיות דרמטולוגיות נדירות, כגון קרטודרמה, מחלות המתאפיינות בגרד כרוני ובמחלות עור גנטיות קשות.

קרן סינית בשליטה ישראלית

יו"ר חברת קמארי הוא פרופ' דוד אביעזר, שניהל בין היתר את חברת פרוטליקס והוביל אותה לאישור ה-FDA הראשון שלה ולהנפקה בבורסת ניו-יורק. קמארי פארמה, המנוהלת בידי ד"ר ליאורה בראימן ורו"ח אסף ירקוני, השלימה בזריזות את השלבים הפרה-קליניים וכבר נמצאת בשלב הניסויים הקליניים בחולים במרכזים רפואיים בגרמניה ובישראל.

פרופסור שלמה נוי (מימין) ופרופסור דוד אביעזר | צילומים: תמר מצפי ונועם אסולין

"אנחנו שמחים על שיתוף-הפעולה ועל ההשקעה המשמעותית של GIBF, אשר תאפשר לנו להמשיך ולקדם את התוכניות הקליניות שלנו", אמר פרופ' דוד אביעזר. "קרן GIBF2 מתמקדת בהשקעה בחברות ביוטכנולוגיה מובילות. הקמת חברת-הבת בסין וההשקעה של GIBF תאפשר לנו להרחיב ולהאיץ את הניסויים הקליניים שלנו, תוך הסתייעות גם בבתי-החולים המתקדמים ביותר בסין, ונגישות לאוכלוסיית חולים משמעותית. כמו כן נוכל בדרך זו לפנות באופן מהיר וישיר לשוק הסיני, המתאפיין במספר רב יחסי של חולים במחלות אלו".

GIBF היא קרן השקעות סינית בתחום הרפואי שהוקמה בשנת 2016 בשיתוף עם ממשלת גוואנגז'ו, העיר השלישית בחשיבותה בסין ובירת דרום-סין. באופן יוצא-דופן, הקרן נשלטת ומנוהלת על-ידי שותפים ישראלים.

שמירת השליטה בידי חברות ישראליות

הקרן הראשונה, שהיקפה כ-100 מיליון דולר, ביצעה 12 השקעות בחברות ישראליות בתחום המכשור הרפואי והרפואה הדיגיטלית. בסוף 2021, למרות מגפת הקורונה בסין ומגבלות הנסיעה הקשות, הודיעה הקרן על סגירה ראשונה של קרן מספר 2, המתוכננת להיקף של כ-300 מיליון דולר. קרן זו מתמקדת בחברות ביוטכנולוגיה מערביות, המפתחות תרופות חדשניות ונמצאות בשלב 3-2 של הניסויים הקליניים.

"אנו גאים במיוחד בשילוב-הכוחות עם גורמים מובילים כמו פונטיפקס, קרן ארקין ופרופ' אביעזר", ציין פרופ' שלמה נוי, ממנהלי הקרן. "הקרן הראשונה שלנו סייעה לחברות ישראליות מתחום מדעי החיים להקים חברות-בנות בסין והשקיעה בהן. השקעות משמעותיות אלה נעשו תוך שמירת השליטה בחברות-הבנות בידי החברות הישראליות והגנה מלאה על ה-IP שלהן, מתוך כוונה לפתח פעילות חדשנית בסין ולבנות ערך בשוק מרכזי זה, אשר בדרך כלל חברות זרות מותירות אותו בידיהן של שותפים מקומיים".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.