KKR תקים בפתח תקווה חוות שרתים חדשה באמצעות זרוע ההשקעות שלה בשוק חוות השרתים, GTR (Global Technical Reality) שמטרתה היא להקים חוות שרתים גדולות בשוקי מפתח באירופה. GTR הושקה לראשונה לפני כשנה, יחד עם פרנק סודזאויזני, מומחה ויזם סדרתי מצליח בשוק חוות השרתים.
סודזאויזני הוא בעל ניסיון של מעל לשלושה עשורים בתחום והוא מכהן כעת כמנכ"ל GTR. במהלך שנות פעילותו, הספיק להקים ולמכור לפחות שתי חברות דאטה סנטר תמורת 1.6 מיליארד דולר. התקציב ההתחלתי של GTR הוא מיליארד דולר לצורך הקמת חוות שרתים ברחבי EMEA.
חוות השרתים בה גם מרכז היי-טק ובו ממוקמות כמה מחברות ההיי-טק המובילות בישראל, תהיה חווה תת-קרקעית שתתפרס על פני 4,800 מ"ר לגובה שתי קומות והיא תפעל בעוצמה של 10.5 מגה-ואט. החווה, שתהיה מסווגת במדרג Tier 3 מבין מדרג של 1-4, תוכל בעתיד להתרחב עד לאספקת עוצמה של 21 מגה-ואט.
חוות השרתים תופעל בשני שלבים, כאשר השלב הראשון צפוי להתרחש עד הרבעון השני של 2023. עבור GTR, כאמור, ישראל היא המדינה השנייה שהיא בוחרת להקים בה חוות שרתים – מה שמעיד על האטרקטיביות הגבוהה של ישראל בתחום זה.
לאחרונה הרחיבה KKR את דריסת רגלה בהיי-טק הישראלי וביצעה 3 השקעות בסטארט-אפים ישראלים. במסגרת ההשקעה האחרונה KKR הובילה אשתקד גיוס של 80 מיליון דולר למפתחת פתרונות הנגשת קבצי מוסיקה ליוצרי תכני וידאו Artlist.
חוות שרתים היא מתקן ייעודי לאחסון נתונים ותקשורת. החוות נמדדות לפי ביצוע ליחידת הספק במונחי מגה-ואט. לפי מחקר שנעשה לאחרונה בישראל, כהכנה למכרז נימבוס הממשלתי בתחום, כיום יש בישראל מחסור קריטי של חוות שרתים שעומד על פי 6.5 מהצורך המידי.
תחזיות שמרניות מצביעות על כך שאם ההיצע הנוכחי כל חוות השרתים המסחריות הוא כ-20 מגה-ואט, בשנת 2024 הביקוש של השוק המסחרי צפוי לגדול לכ-130 מגה-ואט, בין היתר בשל הגידול בפעילות של מרכזי פיתוח בישראל של ענקיות טכנולוגיה בינלאומיות והן בגלל המעבר למחשוב ענן לכל רוחב המשק. כמו כן, הצורך לעבוד מרחוק עקב משבר הקורונה הגדיל משמעותית את תחזיות הביקוש לעתיד לבוא.
המחסור הקריטי הוא פועל יוצא ישיר של מחסור בקרקעות שניתן לייעד אותן לבניית חוות שרתים, ובעיקר חוות שרתים תת-קרקעיות. חוות שרתים מסווגות לפי רמת תשתית החשמל ומיזוג האוויר במתקן לפי מדרג הקרוי Tier ונע בין 1-4. המדרג מגדיר את יכולת התשתית לתמוך ברציפות התפקודית של החווה (יתירות), כאשר Tier 1-2 הן חוות בסיסיות שניתן לבנות בתוך בניין, ואילו Tier 3-4 הן חוות מורכבות ומוגנות יותר אותן ניתן לבנות מתחת לפני הקרקע. כאמור, החווה שתוקם בפתח תקווה תהיה במדרג 3. בישראל, ההיצע של חוות שרתים מסוג Tier 3-4 הוא כמעט אפסי בהשוואה לביקוש להן, ומספר השחקנים בשוק זה הוא חד ספרתי.
"אני נרגש להודיע על השקת חוות השרתים השנייה שלנו באחד ממרכזי החדשנות הטכנולוגית הצומחים ביותר בעולם", ציין סודזאויזני, מנכ"ל ומייסד GTR, "שוק חוות השרתים הדינמי והמתפתח זוכה להשקעות עולמיות חסרות תקדים. GTR מביאה עמה אסטרטגיה ברורה וצוות מנוסה שיאפשרו לנו להגיב במהירות להזדמנויות שיצוצו בשוקי היעד שלנו".
אנדרו פיץ', בכיר ב-KKR, ציין כי "ישראל היא מרכז יזמות לחדשנות טכנולוגית ושוק חשוב עבור אסטרטגיית חוות השרתים שלנו ב-EMEA. אנחנו שמחים לבצע השקעה בפרויקט באיכות גבוהה שיסייע להאצת הטרנספורמציה הדיגיטלית של האזור כולו".
KKR היא חברת השקעה מניו-יורק, שנחשבת לאחת מחברות ההשקעות הגדולות בעולם. היא מנהלת נכסים בשווי של 429 מיליארד דולר בשטחי ארה"ב, נכון לסוף הרבעון השני של השנה. לחברה יש נוכחות ב-21 ערים שונות ברחבי 4 יבשות שונות.
את הרבעון השני של השנה סיימה KKR עם תוצאות כספיות מצוינות מבחינתה: הכנסות של 3.1 מיליארד דולר לעומת 1.3 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ורווח נקי על בסיס GAAP של 1.3 מיליארד דולר לעומת 698 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.