חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
לינקדאין טוענת כי לא נחשפו פרטים אישיים של משתמשים. צילום: shutterstock
לינקדאין טוענת כי לא נחשפו פרטים אישיים של משתמשים. צילום: shutterstock

פעם שנייה תוך חודשיים: פרטיהם של 700 מיליון משתמשי לינקדאין הודלפו לרשת

פרטים של 700 מיליון משתמשי לינקדאין מוצעים למכירה בפורום ההאקרים המוכר RaidForums. בחברה טוענים כי מסדי הנתונים לא נפרצו וכי מדובר במידע שנאסף מאתרים שונים, ואינו כולל פרטים אישיים של משתמשים. אז מה באמת קרה שם?

רק לפני חודשיים לינקדאין מצאה את עצמה עומדת בפני בדיקה ממשלתית לאחר שנתונים של 500 מיליון מהמשתמשים שלה נגנבו ופורסמו ברשת. עכשיו זה קרה שוב. הפעם נפגעו 700 מיליון משתמשים. משתמש ב-RaidForums, פורום האקרים מוכר, העמיד את הנתונים למכירה בסוף השבוע שעבר. המהלך זוהה על ידי אתר החדשות Privacy Sharks, שיצר קשר עם לינקדאין לאחר אימות דגימה של מיליון משתמשים שהציע המוכר.

אז מאיפה הגיעו הנתונים? האם הם הושג במהלך פריצה? האם מישהו גילה מסד נתונים לא מוגן שהותיר את כל 700 מיליון הרשומות חשופות למי שבמקרה נקלע אליו להורדה? לינקדאין טוענת שזו לא אחת מהסיבות הללו.

בהצהרה שמסרה החברה היא דיווחה כי "לא מדובר בפריצה למסדי נתונים של לינקדאין ובחקירתנו נקבע כי לא נחשפו נתונים פרטיים של חברי לינקדאין", לינקדאין עדיין חוקרת, אך הוסיפה כי "ניתוח ראשוני מצביע על כך שמערך הנתונים כולל מידע שגורד (יובא) מלינקדאין, כמו גם מידע שהתקבל ממקורות אחרים".

הגנה על הפרטיות. צילום: shutterstock
דליפה נוספת של מידע תוך חודשיים. פרצת אבטחה מדאיגה ברשת החברתית | צילום: shutterstock
לא גניבה, גירוד

אם ההסבר הזה נשמע מוכר, זה בגלל שהוא פורסם לאחר אירוע דומה רק לפני חודשיים. אז הנתונים של כ-500 מיליון משתמשי לינקדאין "הודלפו" באופן דומה, באפריל. לינקדאין טענה כי כל הנתונים היו זמינים לציבור וכנראה שהם תוצאה של גירוד נתונים ואיסוף המידע ממספר אתרים שונים.

לא משנה איך הנתונים הגיעו לידיו של מוכר באחד משוקי הנתונים הידועים לשמצה, זו עדיין בעיה ענקית של 700 מיליון איש שפרטיהם כלולים במאגר הזה. כשאתה מפרסם מידע אודות עצמך באופן מקוון, המציאות היא שזה נמצא שם עבור כל מי שנתקל בהם כדי לקרוא, להוריד, לאחסן ולנתח. הדבר היחיד שעומד בדרכו הוא תנאי השירות של האתר (ToS).

לינקדאין מציינת כי ה-ToS שלה אוסר במפורש גירוד נתונים והחברה הראתה נכונות להתדיין בבית המשפט – בעיקר נגד סטארט-אפ ניתוח הנתונים hiQ.

בית המשפט לערעורים בארה"ב קבע ב-2019 כי גירוד נתונים הוא חוקי. לינקדאין הגיעה עם התיק עד לבית המשפט העליון, אשר מוקדם יותר החודש דחה את פסיקתו המקורית של בית משפט קמא.

ללינקדאין תהיה כעת הזדמנות נוספת לטעון את טענתה בבית המשפט לערעורים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן