שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בחסות

מעקב צמוד

אריק בן ישי (36), ששירת כפראמדיק צבאי במבצע "צוק איתן", הרגיש על בשרו כמה קשה לסחוב ציוד רפואי רב לשטח, והחליט לפתח חיישן יחיד וקומפקטי שינטר כמה שיותר מדדים רפואיים. התוצאה היא חברת BioBeat. ב-2015 הוא חבר ליוחנן מאי (50), שמשמש היום כמנהל הטכנולוגיות של החברה ("ובזמנו הפנוי הוא גם רב של קהילה בפתח תקווה"), ולישראל סרוסי (70) סמנכ"ל הפיתוח ב-Biobeat ("שאמנם מבוגר בגיל, אבל בפועל הוא יותר ילד מכולנו"). יחד הם יצאו לדרך.

הטכנולוגיה שפיתחו – PPG, ושעליה רשמו פטנט, מבוססת על נורת LED השולחת לגוף האדם אות. על פי האות החוזר מהגוף, מצליח החיישן לנטר 16 מדדים שונים: מלחץ דם, דרך רמת חמצן בדם, א.ק.ג., דופק ועד טמפרטורת גוף. החיישן מוטמע במדבקה שאותה מדביקים על חזה המטופל או בשעון חכם. "אנחנו היחידים והראשונים בעולם שקיבלו את אישור ה-FDA על מד לחץ דם שמבוסס רק על אור, ולא מתנפח", אומר בן ישי.

ל- Biobeatיש כ-45 לקוחות גדולים, ביניהם מרכזים רפואיים באירופה ובארה"ב וחברות תרופות, כמו Novartis וJohnson & Johnson-, שמשתמשות בחיישנים לייעול איסוף דאטה בניסויי בבני אדם. "אם נוברטיס, לצורך העניין, היו צריכים לשלוח אחות לביתו של המטופל שלוש פעמים ביום, זה כבר לא צריך לקרות. המטופל שם שעון, שדוגם חצי מיליון דגימות ביום ושולח מרחוק את הנתונים", מסביר בן ישי.

את ההון הראשוני השקיעו המייסדים בעצמם. לקחו משכנתאות, שברו חסכונות. "לקחנו את כל הסיכון עלינו". בגיוס הראשון בנובמבר 2017, לאחר שכבר היה אב-טיפוס ובוצע ניסוי קליני, גייסה החברה 1.5 מיליון דולר. בפברואר האחרון גייסו 8 מיליון דולר נוספים.

הביקושים צמחו

בעוד שעבור רוב המשק, התקופה האחרונה היתה קשה במיוחד, עבור BioBeat, כמו רבות מהחברות שעוסקות בטכנולוגיות רפואיות, תקופת הקורונה דווקא נתנה תנופה. לא רק שהחברה לא פיטרה עובדים ולא הוציאה אותם לחל"ת, במהלך הקורונה צמחו הביקושים ומצבת העובדים צמחה מ-14 ל-24.

הקורונה קיצרה תהליכים והגדילה את הצורך, אומר בן ישי. במקום שצוות רפואי יתמגן לפני כל לקיחה של מדדים, מוצרי החברה חדרו בתוך כשבועיים ל-20 בתי חולים בישראל וסייעו בשמירה על בטיחות הצוות הרפואי. מערכת ייחודית נוספת, מוטמעת בחדר בקרה מרוחק, מדרגת את המדדים שמגיעים מהחיישנים ויודעת להתריע על הידרדרות אפשרית.

את כל הייצור עושה החברה בשלושה אתרים בארץ. "אם הייתם נכנסים למשרדים במהלך הקורונה הייתם רואים פה ג'ונגל. עבדנו מסביב לשעון. הסתובבנו בבתי חולים באמצע הלילה. אין אצלנו מעמדות בחברה. כולנו התגייסנו", מסכם בן ישי.