חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

צעירים לנצח? כך יהפוך שיפור תוחלת ואיכות החיים למכשיר השקעה אטרקטיבי לטווח ארוך

בעוד שנים אחדות נגיע לכמיליארד בני אדם מעל גיל 65 | צילום: Shutterstock
בעוד שנים אחדות נגיע לכמיליארד בני אדם מעל גיל 65 | צילום: Shutterstock
תחזיות ארגוני הבריאות העולמיים מנבאות שתוחלת החיים הישראלית תמשיך לעלות, ותחצה את גיל 84 עד שנת 2040 • אלו התחומים אשר תורמים לשיפור הן בתוחלת החיים והן באיכות החיים, כאפיקי השקעה אטרקטיביים

Contributors

ישראל של שנת 2022 מוגדרת כאחת המדינות הצעירות בעולם. האוכלוסייה צעירה יחסית בזכות הגירה ושיעורי פריון גבוהים, אך בכל שאר העולם מצב זה שונה. על פי דוח המחלקה הכלכלית והחברתית של האו"ם לשנת 2022, עומדת כיום אוכלוסיית העולם על כ־11.3% מעל גיל 65, והתחזיות הן כי עד 2030 האחוז הזה יצמח לקרוב ל־13%. אם מחשיבים גם את גודל האוכלוסייה ההולך וגדל – אנו נגיע בעוד שנים אחדות לכמיליארד בני אדם מעל גיל 65.

המצב העולמי הזה לא מפתיע, וניתן היה לחזות את המגמה הזו כבר לפני שנים רבות. מגמה זו הינה מגמה צפויה בזכות מספר גורמים, שהמרכזיים בהם הם שיפור שירותי הבריאות, ריבוי המחקרים הקליניים, שכלול המכשור הרפואי, איסוף מידע רב והיכולת לעבדו. כל אלה, ומגמות חיוביות נוספות – כמו איתור והפחתת זיהומים ממקורות שונים ומודעות לתזונה וכושר – שיפרו, וימשיכו לשפר רבות, את תוחלת החיים.

שיפור זה הביא את תוחלת החיים בישראל בשנת 2000 מממוצע של 80.1 שנה, אל עבר ממוצע של 82.6 בשנת 2021. תחזיות ארגוני הבריאות העולמיים מנבאות שתוחלת החיים הישראלית תמשיך לעלות, ושתגיע לתוחלת חיים של 84.4 עד שנת 2040. חשוב לציין כי מדינת ישראל היא לא המדינה היחידה שחווה מגמה זו, שכאמור צפויה ברוב המדינות המתפתחות והמפותחות גם יחד.

עם זאת, תוחלת החיים היא לא הדבר החשוב היחידי, ומעטים האנשים אשר יעידו כי יסכימו לחיות חיים ארוכים ללא איכות חיים ובריאות מיטבית. אנו רואים מספר תחומים מעניינים מאוד, אשר תורמים לשיפור הן בתוחלת החיים והן באיכות החיים, כאפיקי השקעה אטרקטיביים לטווח הארוך.

מעטים האנשים אשר יעידו כי יסכימו לחיות חיים ארוכים ללא איכות חיים ובריאות מיטבית | צילום: Shutterstock

שירותי בריאות דיגיטליים

שירותי הבריאות ברוב חלקי העולם הם אחד התחומים הפחות דיגיטליים מבין התעשיות הגלובליות הגדולות. עם זאת, ניתן לראות כי ישנם סימנים הולכים וגוברים לכך שספקי שירותי בריאות, מבטחים, ואפילו חברות התרופות מכירות כיום בפוטנציאל הדיגיטלי.

לדוגמה, על מנת להעניק שירותי בריאות מיטביים, הגופים הגדולים צריכים לנהל את משאביהם בצורה היעילה ביותר, מה שלא מתקיים היום. לפי מחקרים אקדמיים בארה"ב, שפורסמו בדוח UBS בשנת 2020, ניתן להעריך כי מעל 750 מיליארד דולר של משאבי בריאות בוזבזו בתעשיית הבריאות האמריקנית באותה שנה שלא לצורך.

על ידי ייעול המערכות ומעבר לשירותי רפואה דיגיטליים יותר, ניתן יהיה לשכלל ולשפר את הטיפול במטופלים רבים. בנוסף, כיום תעשיית הבריאות הינה אחת מיצרניות הדאטה הגדולות בעולם עם 5% מכלל המידע העולמי. כחלק מהדיגיטציה של מערכות הבריאות, יהיה ניתן לשמור ולחקור את הדאטה על מנת להעניק למטופלים טיפול איכותי יותר.

מכשור רפואי

תחום נוסף להשקעה לטווח ארוך, אשר מתחבר בקשר ישיר לתוחלת ואיכות החיים – הוא כמובן המכשור הרפואי. מכשירים רפואיים לשוק הפרטי יכולים לסייע במצבים רבים. סיוע זה בא לידי ביטוי באופנים שונים כגון הפחתת הסיכון להחמרה במצב המטופל, כחלופה לטיפול תרופתי, וכשיפור איכות החיים והתפקוד של המשתמשים באותו מכשיר. קבוצת הגיל של בני 65 ומעלה היא אוכלוסיית היעד ברובה, וכמו שצוין למעלה, אוכלוסייה זו הולכת וגדלה ככל שהשנים עוברות.

המציאות כיום היא שאוכלוסיית העולם מתבגרת ומעוניינת לשפר את איכות חייה | צילום: Shutterstock

על פי דוח של UBS, אנו צופים גידול של כ־40% בשימוש במכשור הרפואי בקרב אוכלוסיית גיל זו בין השנים 2020 ל־2030. בנוסף, חשוב לציין כי אנו רואים השתתפות הולכת וגדלה של פוליסות בריאות ציבוריות ופרטיות לרכישת מכשירים רפואיים אלה לצרכים אישיים, מה שיגביר עוד יותר את הוצאות הציבור על מכשירים אלו.

המציאות כיום היא שאוכלוסיית העולם מתבגרת ומעוניינת לשפר את איכות חייה, אנו רואים בהשקעה לטווח ארוך בסקטורים אלו תרומה להתפתחות החיים האנושיים תוך הפקת תשואות מיטביות.


בן נדב הוא מנהל תיקי לקוחות UBS Wealth Management ישראל

מובהר כי הכותב הוא מנהל תיקי לקוחות UBS Wealth Management ישראל ואין באמור בכתבה זו משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישה ו/או מכירה ו/או שיווק של ניירות ערך מכל סוג שהוא, ו/או ביצוע פעולות השקעה אחרות, והם אינם מהווים בשום אופן תחליף לייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות על־ידי מי שמורשה לעסוק בכך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של כל אדם. אין באמור בכתבה זו משום הצעה לרכישה של ני"ע.

מובהר כי ייתכן ולכותבים ו/או ל־UBS Switzerland AG ול־UBS Wealth Management Israel קיים עניין אישי בנושא, ו/או שברשותם ני"ע המוזכרים בכתבה, בהתאם להוראות חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה־1995.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן