Forbes Israel Logo
גשושית על אדמת מאדים | צילום: Shutterstock
גשושית על אדמת מאדים | צילום: Shutterstock

מצטרפים למרוץ למאדים: יפן תשלח גשושית במטרה למצוא סימני חיים על הכוכב

חללית בלתי מאוישת צפויה להישלח בקרוב למשימה מאתגרת בחלל במטרה לאסוף דגימות קרקע שיוכלו להבהיר האם ישנם סימני חיים על הכוכב המרוחק

משלחת חקר החלל יפנית תצא בקרוב למשימה שאפתנית במאדים כדי לקבוע אחת ולתמיד האם על הכוכב המרוחק ישנן עדויות לצורות חיים. כחלק ממשימת המחקר, גשושית יפנית לא מאוישת צפויה להישלח לחלל כדי לאסוף דגימות קרקע גדולות מאדמת מאדים ולאחר מכן להשיבן ארצה כדי לחקור אותן בהשוואה לדוגמיות נוספות שנאספו בעבר על ידי סין וארה"ב.

היעד הראשון של הרובוט יהיה על אדמת פובוס, אחד מהירחים של מאדים, והדגימה צפויה לשוב לכדור הארץ בשנת 2029. כאמור, גם סין וארה"ב יצאו למשימות דומות, אם כי בכוונתן לאסוף דגימות מכוכב מאדים עצמו ולא מהירחים שסביבו. בנוסף, הדגימות של שאוספות הגשושיות שלהן צפויות לשוב ארצה רק בשנת 2030 ו-2031 בהתאמה.

אדמת מאדים | צילום: Shutterstock
אדמת מאדים | צילום: Shutterstock

בתוך כך, המעצמות הצהירו בעבר על תכניות לשלוח אסטרונאטים למאדים ולא רק כלים לא מאוישים כדי למלא משימות דומות, אך בשל המרחק הרב של הכוכב מכדור הארץ, מרחק של מאות מיליוני ק"מ, מדובר במשימה ארוכה במיוחד ורק הטיסה לכוכב עצמו אמורה לארוך כ-7 חודשים.

בחירתה של יפן לאסוף את דגימות האדמה דווקא מפובוס קשורה בעובדה כי צוותי המחקר שלהם מאמינים כי על הירח יימצאו דגימות מהכוכב עצמו, כאלו שהגיעו לשם בעקבות סופות חול, הופצו בחלל ונתפסו בחלקן על כוכבים וירחים סמוכים.

לטענת החוקרים, דגימות האדמה הללו יכולות להוות חלק נוסף בפאזל ולענות על השאלה האם אכן יש חיים על הכוכב. יש לציין כי הסוגיה המדוברת מעסיקה את עולם המדע זה זמן רב וכי מדינות רבות מעוניינות להיות אלו שיובילו לפתרון התעלומה.

ביולי 2020 השיקה סוכנות החלל האמריקאית (NASA) תכנית לפיתוח גשושיות שינחתו על מכתש ג'זרו על מאדים בחודש פברואר השנה, במטרה למצוא סימני חיים על מאדים. הגשושית האמריקאית נכשלה באיסוף דגימות הקרקע במהלך ניסיון שנערך מוקדם יותר החודש, אבל היא צפויה לצאת למשימות נוספות בקרוב.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.