Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

“פרה היא לא חיה יעילה. אנחנו מייצרים את מפעל הבשר של העתיד”

MeaTech שהקים עמרי שיינין מתכוונת ללמד את יצרניות הבשר הגדולות בעולם איך לעזוב את הפרות לנפשן ולהכין סטייק אמיתי באמצעות מדפסת תלת ממד
גלית הראלי

“כל יום אני דופק על השולחן, קדימה אישורים רגולטוריים ויאללה, צריך להגיע לשוק כמה שיותר מהר, צריך שותפויות”. בגיל 30 מוטלת אחריות גדולה על עמרי שיינין, מייסד שותף ומשנה למנכ”ל ב־MeaTech, חברה ציבורית שמפתחת תהליך לייצור בשר מתורבת ללא פגיעה בבעלי חיים, בשילוב עם טכנולוגיית הדפסת תלת ממד.

“אני נושא משרה בחברה ציבורית בתוקף, תפקיד שהוא בעל משמעות”, הוא אומר. “כשעולים ליגה מסטארט־אפ לחברה ציבורית זה מגיע עם אחריות כבדה יותר ועבודה קשה יותר, אומנם זה לא קל אבל מהווה עבורי אתגר ברמה האישית”.

הכתבה המלאה מופיעה באתר הפרויקט

עמרי שיינין מככב ברשימת הצעירים המבטיחים 2021 של פורבס ישראל. לרשימה המלאה

MeaTech נסחרת בבורסה בתל אביב והיתה בין ארבע החברות עם התשואה הכי גבוהה בישראל נכון לחציון הראשון של 2020. היא הספיקה לגייס כ־62 מיליון שקל מגופים מוסדיים בישראל, בהם פסגות, לפני שהונפקה. כיום היא נסחרת לפי שווי של למעלה מ־400 מיליון דולר ובתחילת החודש החלה להיסחר גם בנסדא”ק.

צילומים: ניר סלקמן

שער גיליון מרץ 2021 של פורבס ישראל. צילום: ניר סלקמן