חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

Minerva Labs

מינרווה לאבס (Minerva Labs) מספקת מענה לאחת הבעיות הגדולות היום בעולם הסייבר – התוכנות הזדוניות (Malwares). אדי בובריצקי, ממייסדי החברה ומנהלה, מסביר כי בדרך כלל אלו מתגלות בדיעבד, בשל טכניקות התחמקות שבהן משתמשים התוקפים.

הכתבה מופיעה בגיליון מאי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

"בעת התקיפה, נקודת החולשה הגדולה ביותר היא האדם שמשתמש במחשב של הארגון – תחנת הקצה, שכדי להצליח להגיע אליה, התוקף צריך לעבור כמה מכשולים. לכן, בעת כתיבת התוכנה הזדונית התוקפים כותבים קוד נוסף, במטרה להצפין אותה. "הקוד מראה איפה התוקף נמצא. אם הוא בסביבה עוינת, הוא לא יעשה כלום ויחכה שהתהליך יסתיים כדי להיכנס לרשת. כשהוא מגיע לתחנות הקצה, הוא כבר לא נמצא בסביבה עוינת מבחינתו, ואז הוא פותח את ההצפנה ומכניס את התוכנה הזדונית".

דחליל וירטואלי

לדברי בובריצקי, במינרווה הבינו כי השלב הזה שבו התוקף ממתין הוא ייחודי, וניצלו את החולשה של התוקף נגדו. "אנחנו פלטפורמת סימולציה", הוא מסביר, "לא משנה לאן התוכנה הזדונית תגיע, התוקף יראה את כל הסביבה העוינת, כל המוצרים שהוא מפחד מהם. זה כמו דחליל בשדה עם עורבים, רק שבעולם הלוגי, בשונה מהעולם הפיזי, אין דרך להבדיל".

ארז בריימן (מימין), אדי בובריצקי ועומרי מויאל

הטכנולוגיה של מינרווה מגנה על תחנות קצה אך גם מבצעת מה שמכונה "הטעיה ללא הטעיה", המכוונת לתוכנה הזדונית לפני התקיפה, זאת בניגוד למערכות אחרות שמכוונות לתוקף. הפלטפורמה היא מניעתית ופסיבית, ומאפשרת להלביש עליה מודולים כך שלאחר עצירת ההתקפה, שולחים את התוכנה הזדונית למוצרי אבטחה אחרים ברשת כדי לזהות אותה ברמה גבוהה יותר.

הגישה שהביאה מינרווה, הובילה אותה להיבחר השנה לסטארט־אפ הסייבר החדשני ביותר בתחרות Cybox לחברות ישראליות, וכן בתחרות הבינלאומית Cyber Security Bootcamp 2016.

לשלושת המייסדים ניסיון רב בעולם הסייבר. במהלך שירותו הצבאי שירת בובריצקי במצו"ב (היחידה הלאומית לאבטחת מידע והצפנה), ולאחר מכן עבד בין השאר כעצמאי וסיפק שירותי אבטחת סייבר לגופים, כמו ממשלת סינגפור ובנק אוף ניגריה. את ארז ברימן, המייסד השני ומנהל הטכנולוגיה של מינרווה, הכיר כאשר הובילו בצבא את אחד הפרויקטים הגדולים ביותר של אבטחת תחנות קצה. בריימן שירת בממר"ם, ולאחר מכן עבד בסייבר ארק, מחברות הסייבר הוותיקות בארץ. המייסד השלישי וסמנכ"ל המחקר הוא עומרי מויאל, שעסק בהאקינג עוד מגיל צעיר. לפני מינרווה מויאל הקים את SnakeByte, שהשתלבה מאוחר יותר ב־ClearSky, שם כיהן כמנהל הטכנולוגיה.

למינרווה יש כיום לקוחות בישראל ובארה"ב, שם פתחה סניף נוסף. "אנחנו רוצים לגייס את הסיבוב הבא שלנו ולהשקיע אותו בהגדלת החברה ובחדירה לשוק האמריקאי", אומר בובריצקי. עד כה גייסה החברה כ־2.3 מיליון דולר.

לרשימה המלאה: חברות הסייבר המבטיחות בישראל

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן