חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo
נאס"א תשלח טיסה לא מאוישת לחלל בשנת 2022 | צילום: Shutterstock
נאס"א תשלח טיסה לא מאוישת לחלל בשנת 2022 | צילום: Shutterstock

בקרוב נחזור לירח: נאס"א משיקה תכנית חדשה ושאפתנית

סוכנות החלל האמריקאית הודיעה שתוציא לפועל טיסה לא מאוישת מסביב לירח בתחילת 2022. המשימה תלווה בטיסות שיתופעלו על ידי אסטרונאוטים בקרוב: "בקרוב יהיו שוב אנשים על הירח"

סוכנות החלל האמריקאית נאס"א הכריזה בסוף השבוע כי תשיק תכנית לשיגור טיסות לא מאוישות סביב הירח בפברואר 2022, מהלך שצפוי להיות מלווה בהמשך במשימות נוספות ומאוישות לירח.

לפי ההודעה שפורסמה בכלי התקשורת ברחבי העולם, נאס"א נמצאת כעת בשלבים האחרונים של בדיקות לשיגור של טיל מסוג אוריון מסביב לירח, על גבי רקטה מדגם ספייס בגודל 98 מטרים.

עוד הדגישו בסוכנות החלל כי משימת השיגור שנקראת 'ארטמיס 1' תסלול את הדרך לטיסות מבחן נוספות אותן יאיישו אסטרונאוטים אנושיים: "השיגור יקדים טיסות מבחן עתידיות עם משימות מורכבות יותר שיכללו פעילות של אסטרונאוטים מוכשרים מסביב הירח וגם עליו. בקרוב יהיו שוב אנשים על הירח".

עד ליציאת המשימה בחודש פברואר הקרוב, בסוכנות החלל מתכננים להוציא לפועל סדרה של מבחנים ובדיקות מקדימות לרבות בדיקת תקשורת וחזרה כללית שתערך לפני משימת השיגור המרכזית.

רשימת פרויקטים ארוכה

נאס"א הוציאה לאחרונה לא מעט משימות היסטוריות וחשובות שהרעישו את העולם המדעי. הרצון להנחית אנשים על הירח מעסיק את סוכנות החלל האמריקאית כבר משנות ה-60, מתוך רצון לשחזר את הישגי העבר, אך היא ממשיכה באותה הנשימה להתמקד גם במשימות אחרות שמשפיעות על האנושות כולה.

מוקדם יותר החודש הסתיים פרויקט ארוך שנמשך 25 שנה במסגרתו נוצר טלסקופ חלל חדשני בשם ג'יימס ווב, שישוגר בתחילת השנה האזרחית למרחק של 1.5 מיליון ק"מ מחוץ לאטמוספרה. הטלסקופ, שעלות פיתוח נאמדת בכ-10 מיליארד דולר, צפוי לאסוף מידע על כוכבי לכת חוץ-שמשיים, שמהווים את הבית הפוטנציאלי לצורות חיים שונות מחוץ למערכת השמש.

בתוך כך, הודעה זו מצטרפת להודעה נוספת ששחררה סוכנות החלל בתחילת החודש, הפעם בנוגע לפרויקט שאפתני במסגרתו תנחת מעבורת על גרם שמיים במטרה להאט את קצב תנועתו במערכת השמש. המשימה המכונית DART תנסה להטות אסטרואיד ממסלולו על גבי רקטה של חברת החלל SpaceX של המיליארדר אילון מאסק.

זו תהיה הפעם הראשונה בהיסטוריה בה יוציאו לפועל שימוש באמצעי הגנה נגד כוכבים – ניסויים שהיו תאורטיים בלבד בעבר הלא רחוק.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן