יום לאחר שדירקטוריון מיזם הבינה המלאכותית OpenAI פיטר בהפתעה את המנכ"ל סם אלטמן, משקיעים בחברה בוחנים מהלך מפתיע אף יותר: כיצד ניתן להחזירו לתפקיד.
קרנות הון סיכון, המחזיקות מניות בחברה המסחרית של OpenAI, דנו יחד עם מיקרוסופט ועובדים בכירים בחברה באפשרות להחזיר את אלטמן. המנכ"ל המודח שוחח עם כמה גורמים, שאישרו לפורבס, כי רמז שבכוונתו להקים סטארטאפ חדש. לא ברור אם החברות יוכלו להפעיל די לחץ כדי לבצע מהלך כזה – ולשכנע את אלטמן לחזור לתפקידו.
על פי אחד מקורות, התוכנית תהיה להפעיל לחץ על הנהלת OpenAI החדשה, בראשות המנכ"לית בפועל מירה מוראטי וחברי הדירקטוריון. הכוונה היא ללחוץ במספר אמצעים: לעכב את האשראי של המשקיעה הגדולה בחברה – מיקרוסופט, ליצור מרד המוני של חוקרים בכירים, ואיום בתביעה אפשרית מצד המשקיעים.
מול שילוב כזה, מעריכים אותם גורמים, תאלץ ההנהלה לקבל את אלטמן בחזרה. מהלך כזה יוביל כנראה לעזיבה של מי שנחשבים אחראים לפיטורי אלטמן, כולל המייסד, הישראלי לשעבר, איליה סוצקבר וחבר הדירקטוריון אדם דאנג'לו, מנכ"ל Quora.
"ימשיכו קדימה"
אם המהלך לא יבשיל בזמן הקרוב, מעריכים אותם גורמים, המנכ"ל המודח אלטמן והנשיא המתפטר גרג ברוקמן צפויים לגייס הון לסטארטאפ חדש. "הם פשוט ימשיכו קדימה למיזם החדש שלהם", הוסיף אחד המקורות.
אתמול דיווח The Information, שאלטמן כבר נפגש עם משקיעים כדי לגייס הון למיזם חדש. מקור המקורב לאלטמן אמר ששתי האפשרויות נותרות אפשריות. "אני חושב שהוא באמת רוצה את התוצאה הטובה ביותר", אמר המקור. "הוא לא רוצה לפגוע באנשים".
לפחות אחת המשקיעות, קרן ההון סיכון Sequoia, עמדה בקשר עם מיקרוסופט כדי לפעול להחזרת אלטמן וברוקמן לחברה. שחקן מפתח בכל ניסיון חזרה אפשרי יהיה מיקרוסופט, השותף העיקרי של OpenAI שהזרים 10 מיליארד דולר לחברה. מנכ"ל מיקרוסופט סטיה נאדלה הופתע ו"זועם" על הפיטורים, על פי דיווח בבלומברג. מיקרוסופט העבירה רק חלק קטן מהסכום שהבטיחה ל-OpenAI, על פי אחד הדיווחים. מקור המקורב למיקרוסופט אמר שהחברה הייתה מעדיפה יציבות ב-OpenAI.
הפתעה מוחלטת
האתר The Verge דיווח אתמול שדירקטוריון OpenAI ניהל דיונים על החזרת אלטמן. לא היה ברור אם דיונים אלה היו תוצאה מיידית של לחץ המשקיעים.
ביום שישי דיווח פורבס כי המשקיעים בחברה הופתעו לחלוטין מפיטורי אלטמן על ידי דירקטוריון OpenAI.
OpenAI טרם הגיבה לבקשת התגובה של פורבס. מיקרוסופט סירבה להגיב.