חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

יללת ניצחון: כך הפך יו"ר קרן ההשקעות למטאור בתעשיית חיות המחמד

סבידר. "לפעמים חוקים נוקשים גורמים לאנשים לעשות את הדבר הלא נכון" | צילום: Gabby Jones
סבידר. "לפעמים חוקים נוקשים גורמים לאנשים לעשות את הדבר הלא נכון" | צילום: Gabby Jones
לריימונד סבידר, יו"ר קרן הפרייבט אקוויטי BC Partners, יש שורה של הצלחות שרשומות על שמו. המרשימה ביותר היא בזכות התיאבון הבריא של כלבים וחתולים – והימור אחד ענק

ריימונד סבידר, יו"ר קרן הפרייבט אקוויטי BC Partners, זוכר את המתח העצום שחש בימים שלפני חג המולד של 2017. ההשקעה הגדולה ביותר של הקרן, רשת מזון חיות המחמד PetSmart, היתה בהתמוטטות. הטכנולוגיה המיושנת שלה דרשה שדרוג והעליות התנפחו. סבידר חילק את זמנו בין משרדי הקרן בשדרות מדיסון במנהטן ומטה PetSmart בפיניקס, שם כיהן כמנכ"ל. אגרות החוב של החברה נסחרו ב־60 סנט לדולר.

הוא הגיע לפיניקס כדי ללמוד מסמנכ"ל מערכות המידע של החברה שהקמעונאית הממונפת הקפיאה תוכנית גיוס עובדים רחבה כדי לשמר כסף, מה שאילץ אותה להסתמך על ספקים יקרים.

"לא ידעתי שהיתה הקפאה של גיוסים", נזכר סבידר, שביטל אותה על המקום, ואישר לסמנכ"ל לגייס 35 עובדים חדשים. "אתה צריך להיות זריז וגמיש. לפעמים חוקים נוקשים גורמים לאנשים לעשות את הדבר הלא נכון, כי הם מצייתים לחוק".

באותה התקופה סבידר בעט כמעט בכל קונבנציה של עסקים והשקעה. סבידר בן ה־59, שגדל בפריז, סיים תואר שני בהנדסת חשמל באחד המוסדות היוקרתיים של צרפת ואז MBA באוניברסיטת שיקגו, עבד בשתי משרות במקביל: יומיים בשבוע בהובלת קרן הפרייבט אקוויטי (עם שווי נכסים של 40 מיליארד דולר) ושלושה ימים ברשת PetSmart על 1,650 סניפיה (שעליה BC Partners שילמה 8.7 מיליארד דולר ב־2014).

כשהיא סוחבת חוב של 6 מיליארד דולר מהרכישה הממונפת ועוד דיבידנד של 800 מיליון דולר שסבידר הוציא מהחברה, PetSmart הטלטלה לעבר ארגון מחדש, כאשר הענף עבר יותר ויותר להתנהל ברשת. התגובה לפי הספר היתה צריכה להיות קיצוץ אכזרי כדי לצבור מזומנים להחזיר למלווים. במקום זאת, סבידר הכפיל את ההימור.

"צריך להיות חסר רחמים ולהתאים את עצמך מהר מאד כי בכל עסק העולם משתנה בכל יום בדרכים שאתה לא יכול לצפות"

הוא מצא פרצה בהסכמי האשראי של PetSmart שאפשרה לו ללוות אפילו יותר כך שיוכל לרכוש את הקמעונאית המקוונת למזון חיות מחמד Chewy. מבחוץ זה נראה היה כמו גרסה מחודשת להתפרקות המפוארת של moc.Pets בתקופת משבר הדוט.קום.

אבל סבידר ידע שראיין כהן, המיליארדר מאחורי Chewy, פגע בכל מטרה פיננסית שאליה כיוון, עוד לפני שנים, כאשר נפגשו לראשונה. למרות שהיא לא היתה רווחית, Chewy לא שרפה כסף כאשר צמחה במהירות. וחשוב יותר מכל, היא ניצחה את אמזון בנישה שלה. זו היתה הדרך המושלמת לחפר על ההימור הבעייתי שלו על PetSmart.

הוא החל עם הצעה של מיליארד דולר וסיים עם תשלום של 3 מיליארד עבור Chewy, כשהוא מנצח את המתחרה Petco באפריל 2017. הספקנים יללו, האג"ח השתוללו ותביעות משפטיות צצו, אבל ארבע שנים לאחר מכן, עם רוח גבית של גל אימוץ חיות מחמד בחסות סגרי הקורונה, ההימור של סבידר הפך אחד ההצלחות הגדולות אי פעם של קרן פרייבט אקוויטי.

Chewy נסחרת כיום לפי שווי של למעלה מ־31 מיליארד דולר והמכירות שלה זינקו כמעט פי עשרה לצפי של 9 מיליארד דולר ב־2021. PetSmart בעצמה מפרקת את המינוף שלה ומחזרה בינואר את חוב הרכישה שלה. בשורה התחתונה המשקיעים של סבידר יושבים על רווח של 30 מיליארד דולר.

"אתה צריך להיות חסר רחמים ולהתאים את עצמך מהר מאוד כי בכל עסק העולם משתנה בכל יום בדרכים שאתה לא יכול לצפות", אומר סבידר במבטא צרפתי מאחוזתו בהאמפטונס, משם הוא עובד כעת לצד אשתו, שלושת ילדיו ושני החתולים שלו "קשמיר" ו"פרל".

זבל משתלם

סבידר, שלמד על השקעות בכוחות עצמו, החל את הקריירה שלו בסוף שנות ה־80. הוא נשלף מהאוניברסיטה על ידי אנשי העסקים האגדיים ברוס וסרשטיין וג'ו פרלה. שלוש שנים לאחר מכן הוא עבר למשרד הפריזאי של Baring Capital Investors, זרוע רכש קטנה של בנק Barings הלונדוני.

ב־1995 סוחר נוכל ב־Barings הפסיד מיליארד דולר ושלח את הבנק בן 300 השנים לפשיטת רגל. הוא נרכש על ידי המתחרה ING בגרושים. זה התברר כמהלך משתלם מאוד עבוד סבידר. Baring Capital התנתקה מהבנק ומותגה מחדש כ־BC Partners.

בתחילת שנות ה־2000 סבידר עבר ללונדון כדי לסגור עסקאות טלקום כשהשווקים עברו תהליך דה־רגולציה, וב־2007, כש־BC התרחבה לצפון אמריקה, סבידר לקח את ההנהגה.

העסקה הגדולה הראשונה של הקרן בארה"ב באותה השנה היתה השתלטות על מפעילת הלוויינים Intelsat, שנכנסה לחובות ברכישה של 16 מיליארד דולר. החברה שהדרדרה הגישה בקשה לפשיטת רגל ב־2020. יחד עם זאת, ההצלחות של סבידר עולות בהרבה על הפספוסים.

הכתבה המלאה פורסמה במגזין פורבס ספטמבר. לרכישת מנוי מודפס או דיגיטלי

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן