חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

המלכה אליזבת השנייה הלכה לעולמה: כמה שווים נכסי בית המלוכה הבריטי

המלכה אליזבת השנייה הלכה לעולמה בגיל 96 | צילום: Shutterstock
המלכה אליזבת השנייה הלכה לעולמה בגיל 96 | צילום: Shutterstock
יורש העצר, הנסיך צ׳ארלס מווילס יוכתר כמלך בריטניה החדש. המלך צ׳ארלס השלישי צפוי לרשת את ההון המלכותי המוערך בכ-28 מיליארד דולר

28 מיליארד דולר זהו היקף הנכסים – על פי הערכת פורבס – שמותירה מלכת בריטניה אליזבת השנייה אשר הלכה לעולמה בגיל 96.

נכסיה של המשפחה המלכותית כוללים קרקעות והחזקות שונות בבריטניה בשווי כולל של 19.5 מיליארד דולר, בארמון בקינגהאם (מוערך ב-4.9 מיליארד דולר), בדוכסות קורנוול (1.3 מיליארד דולר), בדוכסות לנקסטר (748 מיליון דולר), בארמון קנסינגטון (מוערך ב-630 מיליון דולר) ובאחוזת קראון סקוטלנד (592 מיליון דולר).

הונה הפרטי של המלכה אליזבת מוערך ב-500 מיליון דולר בנכסים שונים, הכוללים בעיקר את תיק ההשקעות האישי שלה, תכשיטים ונכסי נדל״ן, כולל שתי טירות: בית סאנדרינגהאם וטירת בלמורל. חלקו הארי של ההון הזה יעבור כעת לבעלותו של הנסיך צ'רלס כשהוא יעלה על כס המלכות ויוכתר כמלך צ׳רלס השלישי. כמו אמו המלכה, הוא לא יחזיק ישירות ברוב נכסי בית המלוכה הנאמדים נכון להיום בשווי של כ- 28 מיליארד דולר.

19.5 מיליארד דולר: זהו ערך הנדל"ן הכולל הנמצא בבעלות The Crown Estate הגוף המנהל את נכסי בית המלוכה בבריטניה. כל נכסי הנדל״ן נמצאים באופן טכני תחת בעלותה של המלכה, אף על פי שאינה רשאית לסחור בהם.

4.9 מיליארד דולר: זהו הערך של ארמון בקינגהאם, בית המגורים בן 775 החדרים של בני המלוכה הבריטיים מאז 1837.

1.3 מיליארד דולר: סך הנכסים נטו של דוכסות קורנוול, המשתרעת על פני 131,000 דונם. הפורטפוליו שלה כולל את איי סקילי, נכסים למגורים ומסחר בלונדון ולוויניוורמוד, ביתם של הנסיך צ'ארלס וקמילה פרקר-בולס, הדוכסית מקורנוול.

748 מיליון דולר: הנכסים נטו של דוכסות לנקסטר, הכוללת כ-46,000 דונם של אדמה באנגליה ובוויילס שנרכשה על ידי הדוכסות במשך 700 שנים, קפלת סבוי בלונדון (נבנתה ב-1512)..

630 מיליון דולר: זהו ערכו של ארמון קנסינגטון, בית ילדותה של המלכה ויקטוריה ומקום מגוריהם של בני המלוכה הצעירים במשך יותר מ-300 שנים. הדוכס והדוכסית מקיימברידג' ושלושת ילדיהם גרים בארמון קנסינגטון, "דירה" 1A בת 20 חדרים, המשתרעת על פני ארבע קומות.

שבעה עשורים על כס המלכות

היום הודיע ארמון בקינגהאם, כי המלכה אליזבת השנייה הלכה אחר הצהריים לעולמה בטירת בלמורל, הנכס בבעלותה הפרטית של המלכה בסקוטלנד. כך הגיע לקיצו העידן האליזבתני השני, לאחר שהמלכה כיהנה במשך שבעה עשורים על כס המלכות, תקופת השלטון הארוכה ביותר של כל בן מלוכה בריטי.

מוקדם יותר היום היתה נתונה המלכה תחת פיקוח צמוד של רופאיה עקב הידרדרות מהירה במצבה הרפואי, כשכל ארבעת ילדיה יחד עם נכדיה הנסיך וויליאם והנסיך הארי (שהיה באירופה למספר אירועים) הובהלו לטירה הסקוטית כדי להיות עימה ברגעיה האחרונים.

אליזבת הייתה ראש המדינה המכהן הארוך ביותר בעולם בזמן מותה, כמו גם בן המלוכה הבריטי הוותיק ביותר והשליט בעל השלטון הארוך ביותר בתולדות המדינה.

היא ישבה על כס המלוכה במהלך 15 תקופת כהונה של ראשי ממשלה בריטיים שונים – החל מהקדנציה השנייה של וינסטון צ'רצ'יל, ופגשה כל אחד מ- 13 נשיאי ארה"ב מאז הנשיא הארי טרומן (למעט הנשיא לינדון ב' ג'ונסון).

בת המלוכה שכיהנה במשך הזמן הארוך ביותר בהיסטוריה הארוכה של הממלכה כלל לא הייתה מיועדת לשבת על כס המלכות. אביה, המלך ג'ורג' השישי, היה השני לרשת את הכתר והפך למלך ג׳ורג׳ השישי רק לאחר שאחיו הבכור אדוארד השמיני ויתר על הכתר ב-1936 כדי להתחתן עם אהובתו, הגרושה  וואליס סימפסון, והותיר את אליזבת בת ה-10 כיורשת. שנה לאחר מות אביה ב-1952, הוכתרה אליזבת למלכה בגיל 25 ובילתה כמעט שלושה רבעים מחייה על כס המלכות.

אליזבת נולדה ב-1926 במייפייר, לונדון, כחלק ממשפחת המלוכה הבריטית מצד אביה וממשפחה סקוטית אריסטוקרטית של אמה. בזמן לידתה, סבה של אליזבת מצד אביה, המלך ג'ורג' החמישי, כיהן על כס המלוכה והיא הייתה שלישית בתור לירושה. הנסיכה מרגרט, אחותה הצעירה, נולדה ב-1930, והשניים נשארו קרובות עד מותה של מרגרט ב-2002.

אליזבת נישאה לבן דודה השלישי הנסיך פיליפ במנזר ווסטמינסטר ב-1947, שמונה שנים לאחר שהשניים נפגשו ב-1939, כשהיא בת 13. פיליפ, לו הייתה נשואה במשך 73 שנים, הלך לעולמו באפריל אשתקד שבועות בלבד לפני שצוין יום הולדתו ה-100.

במהלך השנה האחרונה לחייה, חוותה המלכה בעיות בריאות שמנעו ממנה להשתתף בטקסים ואירועים מלכותיים. המלכה הותירה אחריה ארבעה ילדים:  צ'ארלס, יורש העצר והמלך המיועד, אן, אנדרו ואדוארד, שמונה נכדים ו-12 נינים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן