חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

המיליארדר הירושלמי: כך הפך לורנט לוי חנות אופטיקה קטנה לרשת גלובלית משגשגת

לורנט לוי: היזם שהתאהב בירושלים | צילום: באדיבות המצולם
לורנט לוי: היזם שהתאהב בירושלים | צילום: באדיבות המצולם
את החנות הקטנה שפתח בעיר בולון בצרפת לאחר שסיים את לימודי האופטיקה, לוי הפך במרוצת השנים לרשת גלובלית ששווה לפי ההערכות כ־2.5 מיליארד דולר. היום, לאחר שעשה עלייה, צובר לוי נכסי נדל"ן רבים בבירה ובצפון

בליבה של ירושלים, בפתחה של סמטה ציורית שנשפכת מרחוב יפו ההומה, מרחק יריקה משוק מחנה יהודה, ניצב בניין עתיק ומהודר. שם פועל במרץ, הרחק מעיני התקשורת ותשומת הלב הציבורית, לורנט לוי – אחד מאנשי העסקים החשאיים והעשירים בישראל. משם הוא מנהל בקפידה את רשת האופטיקה הגלובלית שבנה בעשר אצבעות ומשם הוא גם שואף להקים אימפריית נדל״ן שכבר היום חולשת על נכסים בשווי מאות מיליוני דולרים. 

נראה שהמיקום שבו בחר לוי (55) עבור המטה המרכזי של פעילותו העסקית – המגלגלת למעלה ממיליארד דולר בשנה – אינו מקרי. איש העסקים הישראלי־צרפתי הוא יהודי מאמין, קרוב מאוד למסורת ולדת ומקפיד לעלות להר הבית מספר פעמים בשנה. לפני 16 שנה החליט לקפל חיים מאוד נוחים בפריז ועסק מצליח שכבר אז גלגל עשרות מיליוני דולרים בשנה ולעלות לישראל יחד עם אשתו ושבעת ילדיהם. את ההחלטה הלא פשוטה קיבל אחרי שהבין שאין שום מקום בטוח וראוי יותר ליהודים בעולם מלבד ארץ הקודש.

גם לא צרפת, מקום הולדתו. ״לא היתה תקרית או אירוע מיוחד שזכור לי שגרם להחלטה הזו״, הוא נזכר. "יש התבוללות, יש אנטישמיות ופשוט הבנתי שאין עתיד ליהודים בצרפת״, מסביר לוי. מאז הוא מקדיש חלק ניכר מזמנו בעידוד ההגירה היהודית לישראל ולתמיכה בעולים חדשים, לצד פעילות פילנטרופית ענפה המתרכזת בעיקר בתמיכה בשכבות מוחלשות ובחיילים צעירים. 

באנר מנוי דיגיטלי
לרכישת המנוי הדיגיטלי

זה הבייס

כמו בסיפורי עלייה רבים, גם עבור משפחתו של לוי ההתחלה לא היתה פשוטה, והוא מתאר כיצד לצד קשיי התרבות והשפה ניצבו בפניו גם אתגרים עסקיים לא פשוטים – כאלו העומדים בפני מי שמנהל עסק גלובלי ומצליח בשלט רחוק. ״הייתי צריך ללמוד מהר מאוד איך לנהל חברה מרחוק. זאת היתה רק ההתחלה של השימוש במיילים בעסקים והתקשורת היתה מורכבת.

 למדתי איך להשתמש בטכנולוגיה כדי לנהל את הרשת העולמית. עם השנים הכלים גדלו והשתכללו וניהול הרשת מרחוק הפך להיות יעיל ונוח יותר״.

סניף אופטיקל סנטר. מחנות קטנה לרשת גלובלית | תמונה: Shutterstock
סניף אופטיקל סנטר. מחנות קטנה לרשת גלובלית | תמונה: Shutterstock

על בסיס הניסיון שצבר בעסקים כתב לוי ספר ("שבע המפתחות להצלחה") שבו הוא מפרט מהן שיטות הניהול שהביאו לו את ההצלחה. בספר שראה אור בצרפת ב־2011 הוא פורס את תפיסתו העסקית ומציין את עיקרי התכונות והמפתחות החשובים שמבטיחים הצלחה בעסקים: קבלת החלטות, הרכבת קבוצה מנצחת, אינטליגנציה ארגונית, שליטה רגשית, משא ומתן מנצח, פיתוח יצירתיות, ותקשורת יעילה.

״לפני הכל הצלחה עסקית טמונה יותר מכל בהון האנושי – עליו יפול ויקום העסק״, טוען לוי, ״ובכדי שהעסק יצליח מי שמוביל אותו חייב לפתח בעצמו מיומנויות מנהיגותיות ראויות״, הוא מדגיש.

את אותן מפתחות להצלחה הוא דואג ליישם גם בעסקים בישראל, המתרכזים בעיקר סביב פעילות נדל״נית אינטנסיבית – פעילות אותה הוא רואה כשליחות שנועדה לבנות את הארץ ולהעמיק את אחיזתו של העם היהודי במרכזים החשובים. זו גם הסיבה שחלק ניכר מעשרות הנכסים הרשומים תחת שמו ממוקמים בירושלים. ״כשעשיתי עלייה ידעתי שיש רק מקום אחד בשבילי בישראל – ירושלים. זה הבייס שלי והלב שלי. כאן מרכז חיי. זה גם המרכז הרוחני שלי״, הוא מדגיש.

פוש לצפון

לצד אלו גאה לוי גם בפרויקט מיוחד אותו הוא מקדם במושבה הצפונית מגדל. הוא מחזיק שם בבעלות על מגרשים בהיקף של כ־150 דונם בשטחם הוא מתכנן להקים מלון יוקרתי "בסטנדרט בינלאומי", אשר יכלול 650 חדרים, מרכז קונגרסים, ספא ומגרשי ספורט.

״אני רוצה לתת פוש לצפון ולפריפריה״, הוא אומר. ״אין בישראל מספיק מלונות יוקרה בסטנדרט בינלאומי. לא תמצא פה כמו בחו״ל וילה של 300 מטר מרובע, ארוחות גורמה ופרחים שמונחים כל בוקר על הדלת. אני רוצה להביא את היוקרה לצפון והמלון שאני מתכנן שם יהיה ברמה אפילו גבוהה יותר מאלו של מלונות היוקרה הקיימים היום בישראל״. 


חסר מאפיין alt לתמונה הזו; שם הקובץ הוא 2021-copy-1.jpg

לרשימת 100 עשירי ישראל


את אימפריית הנדל״ן הירושלמית שלו מממן לוי בעיקר בזכות תזרימי המזומנים השוטפים שמניבה לו רשת חנויות האופטיקה, אופטיקל סנטר (Optical Center) שאותה הקים לפני כשלושה עשורים, בתחילת שנות ה־90׳ בצרפת. את החנות הקטנה בגודל 26 מטר רבוע שפתח בעיר בולון (Boulogne) לאחר שסיים את לימודי האופטיקה, הפך במרוצת השנים לרשת גלובלית מצליחה.

כיום מונה הרשת כ־650 סניפים באירופה, קנדה וישראל עם מחזור מכירות של כ־750 מיליון אירו ורווחים של כ־100 מיליון אירו בשנה. שווי הרשת הנמצאת בשליטתו המלאה של לוי מוערך כיום בכ־2.5 מיליארד דולר.

על פי הערכות פורבס לוי מחזיק בנכסי נדל״ן בשווי של כ־440 מיליון דולר, הכוללים בין השאר, נכסים בהרצליה, כ־50 דירות יוקרה במרכז ירושלים, עשרות בניינים, חנויות ומגרשים ברחבי העיר, בהם מוזיאון המוזיקה העברי וכל הבניינים מסביב לכיכר המוזיקה, אותה שיפץ בעלות של עשרות מיליוני דולרים.

ירושלים | צילום: Shutterstock
עשרות נכסים בבירה: "כבר כשעשיתי עליה ידעתי שיש רק מקום אחד בשבילי – ירושלים" | צילום: Shutterstock

בהקשר זה גם נקשר שמו לכתב אישום שהגישה הפרקליטות ביוני 2021 כנגד סגן ראש עיריית ירושלים לשעבר מאיר תורג׳מן. על פי האישום השלישי בכתב האישום שהוגש, ביצע לוי לכאורה עבירות בנייה בכיכר המוזיקה והתנהלו נגדו מספר הליכי אכיפה.

על פי האישום, בתמורה לקבלת שוחד בדמות תווי קניה בסך 91 אלף שקל, שיועדו לתרומה, תורג'מן סייע ללוי בקידום עסקיו בכיכר המוזיקה ופעל לעכב את ההליכים הפליליים והאכיפתיים שננקטו נגדו ביחס לבנייה הלא חוקית לכאורה שהתבצעה על ידו במקום.

הרשמה לניוזלטר

כתבות נוספות

דילוג לתוכן