מאז נקלע למשבר הפיננסי החמור בתולדותיו ב־2015, תגובה איראנית לסירובו של הארגון להצהיר על תמיכתו בחות'ים במלחמתם נגד סעודיה, נראה שבארגון הטרור האיסלאמי־פלסטיני הפנימו היטב את הלקח והבינו מי בעל הבית האמיתי. גם מנהיג הג'יהאד האיסלאמי, זיאד נחא'לה, שיושב בסוריה ומשם מכווין את פעילות הארגון, יודע היטב כי מוטב שפעולותיו יתיישרו עם רצונותיו של פטרונו האיראני שפרס את חסותו על הארגון מאז הקמתו ב־1979 כשלוחה של תנועת האחים המוסלמים המצרית.
מבחינת האיראנים מדובר בשלב נוסף ביישום המוצלח למדי של האסטרטגיה אשר נועדה להרחיק מגבולותיה את הסכסוך הביטחוני – צבאי ולייצר עוד נקודת חיכוך עם האויב הציוני. ארסנל הטילים העשיר שמחזיקים אנשי הג'יהאד, המכוונים ישירות לגוש דן כמנוף לחץ נוסף, עושים בהחלט את העבודה שדורש מהם הבוס הגדול.
בפעם הקודמת שנקלע לסכסוך מול הספונסר הגדול שלו מצאו את עצמם ראשי הארגון על סף פשיטת רגל ומשבר כלכלי חמור. מקורות המימון של הארגון הג'יהאדיסטי יבשו וקופתו התרוקנה. במשך חודשים ארוכים לא הועברו תשלומים לפעילי הארגון – לא לאנשי הזרוע הפוליטית, לא לפעילי המוסדות החברתיים ואנשי המדיה ואפילו לא לפלוגות אל־קודס, הזרוע הצבאית של ארגון הטרור.
באין תזרים מזומנים נאלצו ראשיו להתחיל בתוכניות קיצוצים: תקציבים נחתכו, פעילויות שונות הושבתו, פעילים רבים פוטרו, ובמסגרת צעדי הצנע אף הוחלט על סגירתה של תחנת הטלוויזיה Palestine al Youm.
כיום, חרף הסנקציות הכלכליות ומשבר חמור מבית, דואגת איראן להמשיך ולסבסד את אחיו הקטן והסורר של חמאס, ומלבד אמצעי לחימה וידע יקר ערך מזרים כוח קודס האיראני לידי הג'יהאד האיסלאמי עשרות מיליוני דולרים מדי שנה, המממנים את פעילותו המיליטנטית ואת המערך הגלובלי הכולל של הארגון. גם חיזבאללה, על מאות מיליוני הדולרים שהוא מייצר באופן עצמאי, מעביר מדי שנה מיליוני דולרים לתמיכה במאבק המזוין של הארגון הג'יהאדיסטי נגד ישראל.