אמיר עברי מספר כי האירוע המשמעותי שהוביל אותו למקצוע היה כאשר השמיעה של אביו הידרדרה בעקבות שירות קרבי ארוך. "המציאות הזו עזרה לי להבין ממקור ראשון את הצורך העולמי בפריצת דרך טכנולוגית בעולם השפה והשמע, הידוע היום כ־NLP", מספר אמיר.
"השילוב בין פתרון בעיות מורכבות ובין הרצון לסייע לאבי – משך אותי להתחיל את הלימודים בגיל 18 בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים בטכניון".
בילדותו, מספר אמיר, שבילה את רוב זמנו בספרייה של בית אריה. "אבא שלי אוהב לספר שהייתי לוקח אנציקלופדיה ומקריא בהתלהבות לשאר הילדים. ימים שלמים של קריאת ספרים הפכו לשבועות וחודשים של למידה עצמאית של עולמות תוכן חדשים".
במהלך שירותו הצבאי ביחידה טכנולוגית מובחרת החל אמיר את מחקרו לדוקטורט, המשלב בין למידה עמוקה ועיבוד אותות קלאסי. הוא פיתח מערכות שפה ודיבור שייחודן ביעילות חישובית המאפשרת להן להיות מוטמעות בטלפונים סלולריים. פריצות הדרך המשמעותיות שהושגו במחקר זיכו את אמיר פעמיים ברציפות בפרס ג'ייקובס לחוקרים מצטיינים, והפך בגיל 26 – לצעיר ביותר לזכות בפרס הנחשק.
מיקרוסופט מיהרה לחטוף את אמיר מיד עם שחרורו מהצבא. שם הוא עוסק בפיתוח מערכות אלגוריתמים בעזרת בינה מלאכותית ומתמקד בפתרון בעיות בתחומים כמו שפה, שמע וראייה ממוחשבת. "בעוד שההתאמה בין תחומי העניין שלי ועולמות התוכן של הצוות היא מצוינת, מה שהכי משך אותי במיקרוסופט היא העצמאות לשלב את החזון האישי שלי והשפעה על מאות מיליונים ברחבי העולם".
אמיר מציין את אביו כדמות שמעוררת בו השראה ומוטיבציה להמשיך גם בזמן קושי. "את העשייה שלי לאורך העשור האחרון ועד היום אני בוחר להקדיש לסגירת מעגל מול אבי. לאורך שנים עמוסות במיוחד ורצופות מכשולים, זה ללא ספק הדרייב שמניע אותי. להפוך קושי למוטיבציה הוא מה שמאפשר לי להישאר ממוקד מטרה, לפתור בעיות גלובליות ואמיתיות, ולשלב הרבה מאוד עשייה".