במעצמת סייבר עולמית כמו ישראל לא נדיר כל כך לקרוא על יוצאי יחידות טכנולוגיות צבאיות כמו 8200 או 81, שבפרק זמן קצר, הספיקו להקים סטארט־אפ מצליח ולגייס מיליוני דולרים.
מצד שני אפשר למצוא גם לא מעט בוגרי פקולטות נחשבות למדעי המחשב שעברו את המסלול האקדמי המפרך והתברגו בצמרת הסייבר־טק המקומית. קצת יותר נדיר למצוא מישהו שהצליח לעבור את שני המסלולים במקביל, וכל זאת עוד לפני גיל 30.
בהיבט הזה ד״ר אביב יחזקאל, רק בן 28, יכול בקלות להיחשב כאחת ההבטחות הצעירות של הסייבר הישראלי. מלבד היותו הדוקטור הצעיר ביותר בפקולטה למדעי המחשב בטכניון, יחזקאל הוא גם מייסד שותף ומנהל טכנולוגיות בסטארט־אפ הסייבר Cynamics. בספטמבר האחרון הודיעה החברה על גיוס Seed בהיקף של 7 מיליון דולר.
״בעולם של כמויות מידע ומורכבות רשתית הולכת וגדלה, לא ניתן להגן על 100% מרשתות התקשורת״, מסביר יחזקאל. ״Cynamics, באמצעות שימוש בטכנולוגיות AI חדשניות שפיתחנו, מאפשרת לראשונה לכסות את הרשת המלאה ולחזות התקפות באמצעות דגימות קטנות של פחות מ־1% מתעבורת הרשת״.
את המסלול האקדמי החל אביב כשהיה בן 15 בלבד. עוד לפני בחינת הבגרות הראשונה, הוא כבר שרף שעות בספרייה של אוניברסיטת בר אילן, שם השלים תואר ראשון בהצטיינות במתמטיקה שימושית בתוכנית למחוננים. במהלך שנות שירותו הצבאי כקצין מחקר במודיעין חיל הים וב־8200, הוביל צוותי מחקר מיוחדים, במקביל ללימודי הדוקטורט במדעי המחשב בטכניון.
את תואר הדוקטור במדעי המחשב השיג עוד לפני שחגג יום הולדת 24, כשהוא עדיין לובש מדים כקצין בשירות קבע – והיה לצעיר ביותר שעושה זאת. לאחר הדוקטורט והשחרור המשיך להוביל צוותי מחקר ובינה מלאכותית – הפעם בסקטור העסקי כחוקר בכיר ומוביל AI בענקית התוכנה הישראלית NICE.
לפני קצת יותר משנתיים עזב את NICE ויחד עם אייל אלישיב הקים את סטארט־אפ הסייבר ההגנתי Cynamics, שם הוא מכהן כסמנכ״ל הטכנולוגיות של החברה.
לצד שורת ההישגים המרשימה אביב יחזקאל, כך נראה, מכוון הכי גבוה שאפשר: ״אני שואף להיות מנהיג גלובלי שמשלב בין טכנולוגיה, חדשנות ואסטרטגיה בבמות המרכזיות בעולם ולהניע חדשנות מתמדת״.