Forbes Israel Logo

דנה באריל

דנה באריל | צילום: Tim Babiak
דנה באריל | צילום: Tim Babiak
30, ראש צוות מחקר סייבר, מטא

ממרומי גיל 30 מתהדרת דנה באריל בניסיון תעסוקתי לא זניח: "הובלתי את צוות המחקר שפיענח את מתקפת הסייבר על סוכנויות הביון האמריקניות בדצמבר 2020. מתקפה שנחשבת למתוחכמת ביותר, ולפי הערכות כללה למעלה מ־1,000 האקרים מטעם ממשלת רוסיה", היא אומרת.

לאחר שעבדה במשך שש שנים וחצי במיקרוסופט – אז גם יצא לה לכתוב קוד לתוך מערכת הליבה של מערכת ההפעלה ווינדוס – היא הצטרפה לאחרונה למטא (פייסבוק לשעבר), שם היא מנהלת ארגון בינלאומי של חוקרים ואנליסטים שמפתחים הגנות על מנת למנוע מתקפות סייבר. לשם כך הצוות הגלובלי של באריל, הכולל יותר מ־40 חוקרים ומפתחים, מנתח אירועי סייבר במגוון טכניקות מתקדמות.

כשמבקשים ממנה לשחזר את מסלול חייה היא מיד נזכרת בתקופת התיכון, אז לדבריה הייתה הבת היחידה שנרשמה למגמת מחשבים. "מנהלת התיכון ייעצה לי לבחור מגמה אחרת, 'כי מחשבים זה לבנים'. בלי להתכוון, היא בעצם סיפקה לי את האתגר שחיפשתי, להוכיח שהיא טועה. בדיעבד, כך גיליתי את התשוקה שלי בחיים.

"בעיניי, לדעת לתכנת זה 'כוח על'. תחום הסייבר לוקח לקצה את מכלול הידע והכישורים בעולם התכנות. נדרשת הבנה עמוקה של איך הקוד באמת עובד בכל רבדיו, ואיך תוקפים יכולים לנצל חולשות על מנת לשבש מערכות קריטיות. זה תחום דינמי שדורש ממני ללמוד ולהתחדש כל הזמן. זה ממכר".

במקביל לעיסוקיה מעורבת באריל ב"בלאק הודי" – תוכנית ההכשרה הבינלאומית היחידה לנשים בתחום אבטחת מידע. כמו כן היא הקימה בסיאטל את הקהילה הישראלית "באות" – הקהילה הגדולה ביותר לנשים בתפקידי מחקר ופיתוח תוכנה. ואם כל זה לא מספיק, היא גם מנטורית למתכנתות ומנהלות פיתוח דרך עמותת הבוגרים של 8200, שם היא חולקת מניסיונה בניהול צוותי מחקר, בהעברת הרצאות מקצועיות והכנה לראיונות טכניים.

באותו נושא