עדן אמארי יטברק נולדה באילת, בת למשפחת עולים מאתיופיה. בגיל 5.5 עברה לאדיס אבבה, שם למדה בבית הספר הבינלאומי. “הוריי רצו שאלמד בבית ספר פרטי", היא מספרת, "אבל בארץ זה היה יקר מדי. אז הם החליטו שנעבור לאתיופיה. רוב התקופה היינו אני ואחותי עם אמא שלנו באתיופיה, ואילו אבא נשאר בארץ בשביל לעבוד ולשלוח כסף.
“משימת החיים של ההורים שלי הייתה לתת לאחותי ולי חיים טובים יותר מאלה שהיו להם", היא מסבירה. “הם רצו לוודא שתהיה לנו הזדמנות לרדוף אחרי החלומות שלנו ולהגשים אותם".
בגיל 18 חזרה לארץ, היישר ללימודי ממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן שבהרצליה, ובמקביל התנדבה בדרום תל אביב כמורה לילדי מהגרים ופליטים. “הלימודים שלי הציתו בי את התשוקה לתמוך בשוויון הזדמנויות ברחבי העולם, במיוחד בתחום החינוך. כל יום אני אסירת תודה על כל ההזדמנויות שיש לי, אבל אני תמיד זוכרת את אלה שלא זכו לאותן פריבילגיות".
בסיום התואר זכתה עדן באחת ממלגות הלימודים היוקרתיות ביותר בעולם – מלגת “רודס" ללימודים מתקדמים באוניברסיטת אוקספורד. מלגה זו היא הוותיקה ביותר לסטודנטים בינלאומיים ובין בוגריה נמנים ביל קלינטון, ג’ון טרנר והיועצת בממשל ברק אובמה – סוזן רייס.
“מלגת רודס שינתה את חיי", היא נזכרת. “אני מבינה שהזכייה בפרס יוקרתי מביאה איתה אחריות עצומה ולפעמים אני נאבקת בלחץ ובציפיות שמתלווים לזה. באותם רגעים אני מנסה להזכיר לעצמי כמה רחוק הגעתי ומה הביא אותי לכאן מלכתחילה – התשוקה לחולל שינוי חיובי בעולם".
בעתיד מקווה עדן לעבוד בארגון בינלאומי המתמקד בהרחבת החינוך. “אני רוצה לתת השראה לאחרים שנדחקים לשוליים באופן שיטתי וכאלה שמגיעים מרקע סוציו־אקונומי נמוך. אני קוראת לאחרים לעולם לא לוותר ולחלום חלומות גדולים, גם כאלה שנראים בלתי ניתנים להשגה.
“עבורי, מלגת רודס נראתה בלתי ניתנת להשגה, אוניברסיטת אוקספורד נראתה בלתי ניתנת להשגה ורשימת פורבס 30Under30 נראתה בלתי ניתנת להשגה", היא אומרת. “קחי סיכונים, תני לעצמך חסד ואל תשווי את הדרך שלך לאחרים – זה מה שאני מזכירה לעצמי כל יום".