כמו לא מעט צעירים אמריקנים שבדיוק סיימו מסלול לימודים מפרך ורכשו תואר אקדמי נחשק מאחת האוניברסיטאות הנחשבות במדינה, גם לליה קרומוול היו את כל הסיבות להישאר בניו יורק ולפתח קריירה משגשגת. כשברזומה שלה תואר ראשון בכלכלה ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת דיוק, פעילות אינטנסיבית בקמפיין הבחירות הנשיאותי של מיט רומני ועבודה כאנליסטית פיננסית בוול־סטריט – נתיב הצמיחה שלה היה סלול. אך בדיוק אז החליטה לשנות כיוון, לעזוב הכל ולעלות לישראל.
״באותה תקופה ערכתי מספר ראיונות לעבודה בקרנות הון סיכון בניו יורק ואז נחתה בי ההכרה שאני רוצה בכלל להיות בתל אביב", היא מספרת. "זו אומנם קרה בפתאומיות, אבל ברגע שקיבלתי את ההחלטה הכל החל להסתדר. שבועיים בלבד אחרי כבר חתמתי ב־UpWest, עזבתי את קריירת הפיננסים שלי שהתחלתי בניו יורק, ארזתי את המזוודות ועברתי מיד.
"מאז לא הסתכלתי לאחור. החיים שלי בישראל מדהימים, ולעלות לארץ הייתה ההחלטה הכי טובה בחיי״.
ליה פרחה ב־UpWest והתקדמה במהירות. כיום היא משמשת כ־Principal בקרן וכבר חתומה על כמה השקעות מוצלחות בסטארט־אפים מבטיחים, כמו CyCognito או Balance.
״המעבר היה ממש לא היה קל״, היא מודה. ״לא הייתה לי שום רשת ביטחון תחתיי כשעברתי לישראל, והכרתי פה אולי שלושה אנשים״, היא משחזרת את אותה תקופה מאתגרת. ״הייתי ממש צריך להתחיל הכל מאפס ולבנות הכל מחדש – לא רק מבחינה מקצועית, אלא גם מבחינה אישית״.
למזלה של ליה, הייתה לה תמיכה משפחתית רחבה ובסיס קרובים חם ואוהב – משם היא מקבלת את ההשראה והכוחות להמשיך בכל הכוח קדימה. ״אני מי שאני בגלל המשפחה המדהימה שלי״, היא פוסקת. ״אני באה ממשפחה של נשים חזקות שהצליחו בתחומים שנשלטו על ידי גברים״, מספרת ליה בגאווה. סבתה – ניצולת שואה שעלתה ארצה מפולין אחרי המלחמה – הפכה למנתחת הראשונה בישראל בעוד אמה היא יזמית נדל״ן ניו־יורקית מצליחה.
״אמי ואבי גידלו אותי לרדוף אחר החלומות שלי, והם היו התומכים הכי גדולים שלי כשהחלטתי לעבור לישראל לבד בגיל 23. הם היו אלה שעזרו לי להבין שמה שאני רוצה בליבי זה להיות בישראל – ולא יכולתי לעשות את זה בלעדיהם.״