״הטובים לסייבר״ – תסכימו או לא עם האמירה שהצליחה להכעיס אפילו את הרמטכ״ל, כשמעיינים בקורות החיים הקצרים (לעת עתה) של רס״ן מ׳, מבינים היטב מה עומד מאחוריה.
כבר בהיותו סג״מ צעיר פיקד מ׳ על עשרות חיילים כמפקד קציני בינה רשתית. מהר מאוד התקדם לתפקיד ראש מדור בזירת לבנון, שם תרם תרומה משמעותית בייצור בנק המטרות של צה״ל מול חיזבאללה. במסגרת "מכרה זהב", הפרויקט הייחודי אותו הוביל, פיתח מערכת בשם "הבשורה".
זהו אלגוריתם בינה מלאכותית עליו עבד צוות מיוחד בפיקודו של מ' ומייצר עבור כוחות הביטחון כמות עצומה של מטרות בזירה הצפונית. על הפרויקט המיוחד הזה קיבל מ׳ אות הצטיינות מראש אמ"ן.
לאחר סיום תפקידו כרמ"ד, יצא לתוכנית לימודי טכנולוגיה של שלוש שנים במהלכן השלים שלושה תארים. במהלך אותן שנים השלים תואר ראשון במדעי המחשב ומדע נתונים, תואר שני במנהל עסקים והתמחות ב־Big Data. במקביל הספיק להיות חתום על כתיבת שבעה מאמרים שיזכו אותו בקרוב בתואר דוקטור.
בתפקידו הנוכחי כקצין בינה רשתית בכיר ברצועת עזה, אחראי מ׳ על כל יצירת תמונת המודיעין של 8200 בזירה. להשקפתו האתגר בתפקיד הוא כפול: ״להוביל תהליכים גדולים וארוכי טווח במקביל לאירועים שגרתיים שוטפים״. והמטרה הנוספת שהציב לעצמו ברורה: ״ליישם את הדברים שלמד באקדמיה לצורך שיפור היכולות והפקת מודיעין טובה יותר״.
מ' עתיד להתמנות לקצין בינה רשתית בכיר בבסיס 8200, כשבמסגרת תפקיד זה עתיד לפקד על מאות אנשים – בעודו בן 28 בלבד.
״היחידה עבורי היא מקום שאין שני לו מבחינת היכולת שלי לתרום לביטחון המדינה. אני מאוד שמח מהמקום שבו אני נמצא ומתחושת המשמעות והסיפוק שאני מקבל״, הוא אומר.
גם בעתיד הרחוק מ׳ רואה את עצמו ממשיך לפעול למען הקהילה והחברה. ״אני רוצה לעשות משהו גדול למען החברה הישראלית, בתחבורה, בכלכלה או ברפואה", הוא אומר. "לקחת את מה שלמדתי ולהפוך כאן את החיים לטובים יותר״.