Forbes Israel Logo

רס"ן נ'

רס"ן נ' | צילום: ניר סלקמן ואוהד ארידן
רס"ן נ' | צילום: ניר סלקמן, אוהד ארידן
28, טייסת קרב

מאז שהיא זוכרת את עצמה ידעה רס"ן נ' שהיא רוצה לשרת בתפקיד משמעותי ותורם בצבא. תפקיד הלוחמת וקורס טיס מאוד עניינו אותה, ועם תחילת המיונים לצבא היא השקיעה כדי להתקבל לקורס טיס.

לאחר שבמסגרת המיונים היא התראיינה למספר תפקידים, עברה את כל השלבים המוקדמים ולבסוך הגיעה הבשורה – היא התקבלה לקורס טיס.

"בקורס התמודדתי עם אתגרים שונים – פיזיים, מנטליים ואישיים", היא מספרת, "היו גם רגעים קשים וכישלונות, ומה שסייע לי עם האתגרים היו האנשים – החברים בקורס, החברים בבית והמשפחה. לאורך כל הדרך הייתה ברורה לי המטרה הסופית – להיות צוות אוויר מבצעית בחיל האוויר ולהשתייך לקבוצת הלוחמים המגנים על המדינה. ברגע שהסיבה והמשמעות ברורים, יחד עם אמונה ביכולת אפשר להתמודד עם כל אתגר".

רס"ן נ' נולדה וגדלה במרכז הארץ, גדלה וחונכה על ערכים של ציונות, אהבת הארץ ותרומה למדינה ואף לקחה חלק במספר פרויקטים התנדבותיים.

רס"ן נ'. צילום: אוהד ארידן
רס"ן נ'. צילום: אוהד ארידן

על השאלה האם נדרשת עדיין התייחסות מיוחדת לאישה בתפקיד טייסת או נווטת היא אומרת ש"בעת הנוכחית כנראה שכן – עדיין רוב הטייסים והנווטים בחיל הם גברים, אני חושבת שיש מודעות גבוהה לנושא ופעולות אקטיביות להעלות את כמות הנשים בקורס טיס ואת כמות המפקדות בחיל. העשייה מבוצעת מתוך הבנה שהפוטנציאל אצל נשים זהה לפוטנציאל אצל גברים.

"באופן אישי אני מרגישה שווה בין שווים – בזכויות, בחובות וביחס. חיל האוויר והמפקדים שלי לאורך הדרך מתייחסים לכל אדם כאדם, ללא קשר לדת, מגדר או כל מאפיין אחר. אני קמה כל יום עם תחושת ממשיות, סיפוק והנאה מהמסלול שבחרתי".

כיום נמצאת רס"ן נ' לפני סיום תפקידה כראש לשכת מפקד חיל האויר, ובקרוב תמונה לסגנית מפקד טייסת א' של טייסת ה־F-16I. "השאיפות והרצון להמשיך כרגע מתמקדים בביצוע הממד הטוב ביותר של התפקיד המשמעותי שאני עתידה למלא, ולאחריו המשך מילוי תפקידים מבצעיים – פיקודיים בחיל האוויר".

באותו נושא