ניצן שאולוף מעיד על עצמו שלא פעם הוא שוכח בתיק את קופסאות האוכל שהוא מביא מהבית. ההרגל הזה הוא שהוביל אותו להמצאה שעשויה לשנות את העולם: "שמתי לב לגל הריח שנפלט מקופסאות כאלה, וחשבתי להמציא אף אלקטרוני שידע ממש 'להריח' ולזהות חיידקים ולהתריע בפני מזהמים במזון או מפני מזון מקולקל".
את תחום המחקר שלו – יצירה של חיישנים מננו חלקיקים – הוא רתם לטובת ההמצאה, וייצר את אותו אף אלקטרוני. ננו חלקיקי הפחמן שבתוכו סופחים את הגזים שפולטים החיידקים, ומייצרים תגובה חשמלית שמסייעת לזהות את החיידקים.
לדבריו, להמצאה הזו פוטנציאל רב, ויהיה ניתן גם לערוך באמצעותה אנליזות מהירות למשטחי גרון, למשל. "ראינו שיש לכך פוטנציאל מסחרי והקמנו את Sensifi – חברה בראשית דרכה שעתידה לייצר ולשווק את האף האלקטרוני".
הרומן של שאולוף עם ננו חלקיקים הוליד המצאות נוספות: מסכה רב פעמית למגפת הקורונה, כזאת שמחדשת את ההגנה האנטי ויראלית שלה לאחר 10 דקות של חשיפה ישירה לאור שמש. "ההתקבצות של כמה מולקולות יחד למבנה ננומטרי, מבנה שקטן במיוחד, מייצרת תכונות נוספות לחומר, ואותן ניתן לאמץ לשימושים נוספים", הוא אומר.
שאולוף התאהב בכימיה כבר בתקופת התיכון, מה שגרם לו, לאחר השירות הצבאי הקרבי, ללמוד לתואר ראשון בכימיה באוניברסיטה העברית. את התואר השני המשיך באוניברסיטת בן גוריון, כמו גם את הדוקטורט שעליו הוא עובד בימים אלה, בהנחיית פרופ' רז ילינק.
"אבל ברוב שעות היום אני עובד בעיקר עם עצמי, והיה חשוב לי לעשות משהו שיחזיר קצת לקהילה", הוא מסביר מדוע דחף לפתיחת הסניף הדרומי של קהילת "תיקון עולם מייקרז". מדובר בעמותה בינלאומית שמפתחת, באמצעות מהנדסים וסטודנטים, פתרונות לאנשים עם מוגבלויות.