בילדותו התגורר אור הדס בשני קצוות המדינה. הוא נולד באילת ובגיל שמונה עברה משפחתו לקיבוץ חניתה שעל גבול הצפון. "גרתי רחוק מהמרכז", הוא מספר. "התעניינתי מאוד במזג האוויר ובפיזיקה אבל לא רציתי ללכת לחוגי העשרה. בכיתה ח' קיבלנו מכתב מאוניברסיטת תל אביב שמחפשים ילדים מחוננים שיבואו ללמוד לתואר ראשון. הלכתי למבחנים – והתקבלתי".
הלימודים באוניברסיטה נערכו בתוכנית אודיסיאה הפועלת במסגרת מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס ומשרד החינוך. בגיל 19 סיים אור את התואר הראשון בפיזיקה בהצטיינות. לאחר שסיים את התוכנית הצטרף לאסכולה – רשת הבוגרים של מרכז מדעני העתיד, והפך לדמות בולטת ומשפיעה ברשת.
את הידע בפיזיקה של האטמוספירה רכש אור עוד לפני השירות הצבאי באמצעות לימוד עצמי מספרים וממאמרים בנושא. בצה"ל שירת ביחידת החיזוי של חיל האוויר, ותוך כדי שירות החל לחשוב על החזרה לאקדמיה בכדי להעמיק את הידע בנושא.
"האטמוספירה היא תחום מאוד מעניין ומושך", הוא מציין. "מרגישים רוח, רואים עננים – ועדיין זה מאוד פיזיקה. סיימתי לימודי תואר שני במקביל לשירות הצבאי, בסופו פרסמתי מאמר יחד עם ד"ר טליה תמרין־ברודסקי בתחום ההשפעה של סופות על מזג האוויר ושינויי אקלים".
כיום משמש אור בן ה־24 דוקטורנט במכון ויצמן, בתחום מדעי האטמוספירה ושינויי אקלים. הוא מתמקד במחקר סופות חורף ואירועי מזג אוויר קיצוניים בפרספקטיבה רחבה – איך הם מקיימים יחסי גומלין עם אלמנטים אחרים של האטמוספירה.
"בעידן של התחממות גלובלית ושינויי אקלים, החשיבות של חקר האטמוספירה לחברה תתעצם", אומר הדס. "אני רואה שני היבטים מרכזיים לתרומתי כמדען אטמוספירה: שיקוף המשמעות של פעילות התעשייה והצריכה על מערכת האקלים, והבנת אופי השינויים הצפויים, על מנת שמקבלי ההחלטות יוכלו לקבוע מדיניות בצורה מושכלת. תקוותי היא שהמחקר שאעשה, בין אם באקדמיה או בתעשייה, יתרום באופן משמעותי למאמץ העולמי והמקומי כאחד".