רוני פוסטן קורן הגיעה ללימודי הרפואה כאשר חזרה הביתה מהצבא וגילתה שהיא רשומה לקורס באוניברסיטה הפתוחה. "כשסיפרתי לראשונה שאני חושבת ללמוד רפואה, לא ידעתי אם זה באמת יעניין אותי", מספרת רוני פוסטן קורן. "חשבתי לעשות קורס. סוף שבוע אחר כך גיליתי שאבי כבר רשם אותי, והספרים חיכו לי בחדר".
היום רוני היא כבר רופאה, אם לשתיים, ומתחילה התמחות בניתוחי לב במרכז הרפואי שיבא תל השומר. וזה בהחלט לא מספיק לה – היא גם המייסדת שותפה של עמותת "שוות" – תוכנית מנהיגות לצעירות.
רוני מספרת שאת הארגון "שוות" היא הקימה בעקבות החוויה שלה כיו"ר אגודת הסטודנטים למקצועות הרפואה, תפקיד אליו נבחרה בשנתה השנייה ללימודים. "אני זוכרת שהיו"ר הקודם אמר לי שלדעתו אני מתאימה לתפקיד. חשבתי שזה גדול עלי. לשמחתי הוא ואנשים אחרים סביבי האמינו בי יותר ממני, והחלטתי לנסות.
"החוויה גרמה לי להבין כמה אני נהנית מעשייה חברתית, ושאני לא חייבת לחכות לתואר דוקטור כדי לעשות דברים עם אימפקט. הבנתי שבגלל החשש שאולי אני לא מספיק טובה, כמעט פספסתי הזדמנות שהיום אני יודעת להגיד שלגמרי שינתה את מסלול חיי".
חשש זה הוא בדיוק מה שרוני ובעלה אלדד פוסטן קורן, איתו הקימה את העמותה, רוצים למנוע מאחרות להרגיש. "הקמנו את 'שוות' במטרה לחזק את תחושת הערך העצמי של נערות ולתת להן כלים שיאפשרו להן לממש את שאיפותיהן".
כיום, הפעילות של "שוות" מתקיימת בפריסה ארצית, עם מנכ"לית וצוות מלווה. בדצמבר האחרון הם קיימו בפעם השנייה את שבוע הנערה הישראלית בהשתתפות 50 אלף בני ובנות נוער מכל הארץ אשר פגשו נשים ממגוון תחומים במשק הישראלי וקיימו אירוע בבית הנשיא. "לפעמים עוד נראה לי שזה חלום ובטח עוד רגע אני אתעורר", מודה רוני.
העצה שלה לנערות צעירות היא בעיקר – לא להילחץ מהעתיד. "המסר שלי לבנות שעוד לא יודעות מה הן השאיפות שלהן – שזה ממש בסדר. אין שום דחיפות לקבל החלטה, בשום שלב, ואפשר גם לקבל החלטות ולשנות כיוון אחר כך. לרוב בדיעבד הדברים פחות דרמטיים ממה שנראה לנו תוך כדי, ולא תמיד צריך או אפשר לתכנן קדימה".