ים עתיר היא הישראלית היחידה המכהנת בצוות "YouthWise" של ה־OECD המונה כ־20 יועצים צעירים מכל העולם. היא נבחרה בעיקר בזכות עבודתה בהתאחדות הסטודנטים הארצית כמנהלת תחום הממשל. "המגפה הביאה להבנה שהאתגרים העומדים בפני האנושות מחייבים אותנו לא רק לפעול אחרת, אלא קודם כל – לחשוב אחרת", היא מסבירה.
לפני כשנתיים, זמן לא רב לאחר פרוץ מגפת הקורונה, הבינו בארגון שדרוש מאמץ משותף נוסף להתמודדות עם המשבר העולמי החדש. הארגון החליט להכניס מנגנון "משבש" לתוך תהליכי קבלת ההחלטות של ה־OECD וביקשו מהצוות הצעיר לבקר את המדיניות שלהם, להשתתף בתהליכי החשיבה ולקדם הצעות ורעיונות לא שגרתיים.
ים נולדה וגדלה בקיבוץ אפיקים שליד הכנרת למשפחה ממקימי התנועה הקיבוצית. הסיפורים של סבה וסבתה על ימי הקמת המדינה היוו חלק בלתי נפרד מהילדות שלה. "הם לימדו אותי הרבה על השפעה ועל האפשרות לעצב את המציאות שאני מאמינה בה", מספרת עתיר. "ערכי החברה הקיבוצית עיצבו את תפיסת העולם שלי ומאפיינים את החשיבה שלי עד היום".
היא גילתה חוש יזמות מרשים כבר בזמן שירותה בצה"ל כקצינת ארגונים ביחידת מתאם פעולות הממשלה בשטחים – כאשר לקראת שחרורה שלחה לנשיא שמעון פרס מכתב בו ביקשה להצטרף לעשייה של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. "יומיים לאחר גזירת החוגר הגעתי למרכז כמתמחה ובתום החודש הראשון מוניתי לעוזרת של הנשיא פרס".
משם היא המשיכה ללימודים באוניברסיטה העברית והצטרפה למשרד ראש הממשלה. "אני יודעת לומר היום שהחשיפה שלי למנהיגים בסדר גודל כזה בגיל צעיר השפיעה עלי ושרטטה לי סטנדרטים אחרים לגבולות האפשר ולתחושת המסוגלות שלי".
לאחרונה, עתיר הצטרפה למכון המחקר והמדיניות של Start-Up Nation Policy Institute כמובילת תחום המדיניות והממשל. היא מסבירה שהצמיחה של מערכת החדשנות הישראלית מביאה עמה אתגרים חדשים, שדורשים לפתח מדיניות תומכת וחכמה. "אנחנו צריכים לשמר את ההצלחה ואת הייחודיות של תעשיית ההייטק והחדשנות הישראלית, בד בבד עם העצמת ההשפעה החיובית של החדשנות על החוסן הכלכלי והחברתי בישראל".