יסמין אבו פול נולדה ברמלה בשנת 1992 ולמדה במסגרות שונות ומגוונות במשך שנות ילדותה – מגן ממלכתי־דתי יהודי ועד לבית ספר נוצרי פרטי. במקום ליפול בין הכיסאות, יסמין מינפה את החוויה הייחודית לטובתה. "העובדה שהיו מעברים רבים בחיי תרמה להבנה שלי לגבי המרקם החברתי בישראל", היא אומרת.
כיום, אבו פול היא תלת לשונית – דוברת ערבית, עברית ואנגלית ברמות שפת אם. היא למדה משפטים במכללה למנהל והוסמכה כעורכת דין בגיל 22. "לאחר ההתמחות בפרקליטות מחוז תל אביב מצאתי לנכון להמשיך את הקריירה המשפטית שלי במקום בו המקצועיות היא ערך עליון. בפרקליטות יש מקום לכל אזרחי המדינה על כל גיווניהם".
זוהי השנה השביעית של יסמין בפרקליטות מחוז חיפה והיא מתמקדת בנושאי מקרקעין, מעמד אישי ודיני עבודה. "מה שהכי מעניין אותי הוא שאני מייצגת את המדינה ואת היועצת המשפטית לממשלה בשפה הערבית. כמובן שישנם תיקים בהם הסוגיות אינן פשוטות משפטית וחברתית, אבל אני יודעת מניסיון שמעריכים עבודה מקצועית, והצמדות לערך השקיפות והאמת".
בנוסף לעבודתה בפרקליטות, יסמין עובדת על הדוקטורט שלה באוניברסיטת בר אילן, במסגרתו היא חותרת לשינוי משפטי ביחס לנשים מוסלמיות ישראליות במעמד האישי. "אני מעוניינת ליצור מרחב אישי, אנושי ודתי בו נשים יקבלו יחס שווה בחייהן ובמערכת המשפט הדתית. משם, לדעתי, הדרך לחברה בעלת ערכים טובים היא קלה יותר". בנושא זה היא כתבה מאמר במסגרת הספר "שורשים במשפט" על ייצוג נשי בתפקידי מפתח בבתי הדין השרעיים.
יסמין מאמינה שהשינוי האמיתי בחברה הישראלית יגיע כאשר יותר נשים צעירות ישתלבו בהשכלה גבוהה ובעולם העסקי: "הייתי רוצה לראות יותר נשים עצמאיות כלכלית, אני רוצה שנגיע למצב בו כל אישה ערביה תסיים את לימודיה עם שאיפות ומטרות".
אבו פול נשואה לעסאם, ארכיטקט ענן בחברת מיקרוסופוט, אותו היא הכירה בגיל 20, ולהם שני ילדים, לנאיה ולטיף. "בן הזוג שלי הוא אבא ופרטנר נהדר, והתומך הכי גדול שלי".