Fireblocks

מייסדי פיירבלוקס. מימין: ברנגולץ, שאולוב, עפרת | צילום: Fireblocks
מייסדי פיירבלוקס. מימין: ברנגולץ, שאולוב, עפרת | צילום: Fireblocks
מפתחת סביבה בטוחה לסחר במטבעות ונכסים דיגיטליים

פיירבלוקס מפתחת עבור גופים פיננסיים סביבה בטוחה לסחר במטבעות ונכסים דיגיטליים. בראיון שהעניקו בעבר לפורבס ישראל, סיפרו מנהלי החברה כי הרעיון להיכנס לתחום הקריפטו נולד אצלם כשהענף היה רק בחיתוליו. כשהפופולריות של התחום נסקה, שלושת המייסדים – מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת – כולם בעלי ניסיון בתעשיית הסייבר, אבחנו ביקוש אדיר למוצרים ושירותים בתחום לצד שוק פרוץ עם בעיות אבטחה חמורות.

את הפתרון לבעיה הנדסו באמצעות פלטפורמה שמספקת תשתית מאובטחת להעברה, אחסון והנפקה של נכסים דיגיטליים בטכנולוגיית בלוקצ׳יין. החברה שיצרה פלטפורמת מסחר בטוחה במטבעות  ובנכסים דיגיטליים הרחיבה בהמשך את פעילותה לפתרונות בעולם התשלומים, גיימינג, NFT ועוד.

פיירבלוקס שנבחרה בתחילת 2021 לרשימת היוניקורנס הישראלים הבאים של פורבס ישראל הפכה מאוחר יותר לחד קרן לאחר גיוס של 310 מיליון דולר על פי שווי של יותר מ־2 מיליארד דולר. בינואר 2022 הודיעה על מגה גיוס נוסף – הפעם בהיקף של 550 מיליון דולר אשר נערך על פי שווי של 8 מיליארד דולר. 

באפריל 2022 הודיעה על שת״פ אסטרטגי עם ענקית התשלומים FIS במסגרתו תספק ליותר מ־6,000 לקוחותיה בשוקי ההון גישה לשירותי מסחר והלוואות קריפטו.

"השנה האחרונה הייתה קריטית לחברה", מספר המנכ"ל והמייסד שאולוב לפורבס ישראל. "אבל הצלחנו להמשיך להיות יציבים ולגדול למרות הטלטלה הדרמטית בשוק הקריפטו, הפינטק והבנקאות. את המאמצים המשמעותיים, התחלנו כבר לפני שנה וחצי", הוא מתאר, "התרחבנו הרבה מעבר לשוק המסחר במטבעות דיגיטליים – ליישומי 'מיינסטרים' כלכליים שמשתמשים בבלוקצ'יין כתשתית והשקנו מוצרים חדשים שמאפשרים לארגונים פיננסיים לבצע תשלומים, להנפיק ניירות ערך וכרטיסים דיגיטליים על גבי תשתית הבלוקצ'יין והקריפטו.

"כיום כ־50% מהלקוחות החדשים שלנו משתמשים ביכולות אלו. זה שם את פיירבלוקס במקום מאוד ייחודי שבו לא רק שאנחנו עובדים עם השחקנים הפיננסיים הגדולים בעולם, אלא גם עם ממשלות.

"מעבר לכך, כמו חברות טק אחרות אנחנו מתקנים הרבה תהליכים שדורשים מאיתנו התייעלות", ממשיך שאולוב. "בשנתיים האחרונות גדלנו ב־500% ואז ב־200%, ועכשיו אנחנו מתמקדים בהטמעת תהליכים וגיוס טאלנטים שמאפשרים לנו לבנות תשתית יציבה כדי להמשיך ולגדול בשנים הקרובות".

הנפקה זה יעד מבחינתכם לשנים הבאות?
"כן, זה בהחלט המסלול שאנחנו נמצאים בו. קצב הגדילה שאנחנו צופים בשנתיים הקרובות, ההתקדמות שאנחנו רואים בעולם מבחינה רגולטורית שתייצב ותרחיב את שוק הבלוקצ'יין והמהלכים הפנימיים שאנחנו מבצעים יאפשרו לנו לצאת להנפקה כאשר השווקים יבשילו ואנחנו נהיה בנקודת זינוק טובה".

ומבחינה אישית – איך אתה מסכם מבחינתך את השנה האחרונה, ומה עוד היית רוצה להגשים?
"השנה האחרונה הייתה מורכבת מבחינת ההתרחשויות הפוליטיות בישראל, שבאו לצד שינויים רגולטוריים מהותיים  בתחום הקריפטו ובעולם הפיננסי בארה״ב. כמו לרבים מהיזמים הישראלים, כואב לי לראות שנוצר שבר כה עמוק בין מגזר הטק שתורם כמעט 30% מהכנסות המסים בישראל, לבין האופן שבו מקבלי ההחלטות בממשלה פועלים תוך התעלמות מפעמוני אזהרה של חברות דירוג ושל כלכלנים בכירים.

"ברמה האישית־מקצועית אני מקווה להמשיך להוביל את פיירבלוקס ולמצב אותה בתור חברה שתשפיע על התשתית של השוק הפיננסי לדורות הבאים, כמו שויזה וסוויפט עשו בשנים שעברו. זה יהיה מדהים אם התשתית הפיננסית העולמית תובל על ידי חברה ישראלית".


עובדים: 624 עובדים בישראל ובארה״ב.

הערכת שווי אחרונה: 8 מיליארד דולר. 

סך גיוסים: 1.2 מיליארד דולר.

משקיעים מובילים: Sequoia Capital ,Swisscom ,Paradigm, Cyberstarts ,BNY Mellon ,Ribbit ,D1 Capital ו־Coatue.

הישג בולט: צמיחה פנומנלית בהיקף הלקוחות והפעילות. מ־100 לקוחות בינואר 2021 ליותר מ־1,200 כיום, עם שווי נכסים דיגיטליים של למעלה מ־260 מיליארד דולר בחודש.

מייסדים שותפים: מיכאל שאולוב (CEO), עידן עפרת (CPO),  פבל ברנגולץ (CTO).

             

לרשימת החברות הישראליות ב-Forbes Fintech 50

באותו נושא

דילוג לתוכן