לא כולם מבינים מהו מחשוב קוונטי, אבל אצל סרן אברהם ברבי מדובר בעיסוק יומיומי. במסגרת תפקידו במפא"ת (המינהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות במשרד הביטחון) עוסק ברבי, בן 23 בלבד, בטכנולוגיות קוונטיות כדי להביא לשיפורים בשדה הקרב.
"תחום הקוונטים הוא מדע החוקר ומסביר כיצד כל דבר בעולם שלנו בא לידי קיום, ומפרק אותו לצורה הבסיסית ביותר בניסיון לגלות את המקור שממנו הוא התחיל", מסביר ברבי.
"גם בהיבט הביטחוני – יכולות הקוונטים נחשבות חסרות תחליף. ברחבי העולם התקנים מבוססי טכנולוגיה קוונטית משמשים לניווט, תקשורת מאובטחת ופתרון בעיות חישוב מורכבות". טכנולוגיות אלה משולבות במערכים מבצעיים, כמו למשל במערכת "כיפת ברזל".
את דרכו ליחידה עשה כאשר השתתף בנבחרת ישראל לאולימפיאדה לפיזיקה. "כבר בשנה הראשונה לתואר הראשון התעניינתי במיוחד בתחום הקוונטים, ובסיום ההכשרה חיפשתי תפקיד ייחודי שישלב את האהבה שלי לתחום יחד עם תרומה משמעותית למדינה", מספר אברהם. "רציתי לקחת חלק בשמירה על העליונות הטכנולוגית של ישראל והאמנתי שמדובר בתחום רחב שנוגע במספר רב של בעיות ביטחוניות־מדיניות".
הוא גדל במעלות תרשיחא שבגליל. בחטיבת הביניים, הוא מספר, השתעמם ונהג להפריע בשיעורים. אביו הגיע להסכם עם המורים שנהגו להוציא אותו מהכיתה, והוא נשלח להשלים את החומר לבדו בספרייה. "רציתי למצוא מקום נוסף לצבור בו ידע, ולכן נרשמתי לתוכנית 'אודיסאה' בטכניון (של מרכז מדעני העתיד ומשרד החינוך). שם הבנתי שתחום הפיזיקה מרתק אותי". כיום חבר אברהם באסכולה– רשת הבוגרים של התוכנית, ועומד לסיים את התואר שני במסלול לאינפורמציה קוונטית באוניברסיטה העברית.
בנוסף, הוא חוקר בקבוצה משותפת עם המוקד הלאומי לטכנולוגיות קוונטיות ברפא"ל ועוזר לעצב את המחשב הקוונטי הביטחוני של ישראל. "אני חולם לעמוד בחזית התחום ושואף להיות טוב מספיק כדי שאוכל להקים מעבדה בארץ, ולהיות חלק משמעותי בפיתוח המדע והטכנולוגיה בישראל. הייתי רוצה לקחת חלק בפרויקטים אתגריים וערכיים, שיעצבו את העתיד ברמה הלאומית", הוא מסכם.