הילדות של צ'רלי מובאריכי, בעיר שפרעם, הייתה משעממת. הוא היה תלמיד מצטיין, הצליח להכין את שיעורי הבית במהירות והמורים מעידים עליו שהיה "כוכב". השעמום הזה גרם לו, כבר בכיתה י', להירשם ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטת חיפה, במסגרת "תוכנית אתגר" שמיועדת לתלמידים מצטיינים ברמת חמש יחידות לימוד במתמטיקה. מבין 170 תלמידים שהחלו ללמוד בתוכנית, סיימו רק 19, כשמובאריכי ביניהם.
את התואר הראשון סיים בגיל 19, ומאז אצה לו הדרך עד לתפקידו הנוכחי במסגרתו הוא מנהל צוות מרכזי של 11 עובדים בקבוצת הקושחה של ענקית השבבים Nvidia. "הקבוצה שלנו כותבת קוד בשפת C לכרטיסי רשת, והובלתי פיתוח של שני פטנטים בינלאומיים, אחד שכבר התקבל אצל רשם הפטנטים האמריקני ועוד אחד שכרגע בבחינה", הוא מסביר.
"במגזר הערבי אוהבים שני מקצועות במיוחד: רפואה ועריכת דין. רציתי לנצל את היכולות שלי ולעשות טוב, וחשבתי להיות רופא מנתח. בכיתה ט' עברתי לתיכון האורתודוכסי הערבי בחיפה, שם יש יותר מודעות לתחום ההנדסי, וכששמעתי על מחשבים ועל תוכנית 'אתגר' – הבנתי שאם רופא מנתח יכול להשפיע על מאות אנשים במהלך הקריירה שלו, בהייטק אתה משפיע על מיליארדי אנשים. המוצרים שלנו משפיעים על כל כך הרבה. ההשפעה שלי היא עולמית – וזה משך אותי".
בסמסטר האחרון ללימודים החל לעבוד בסטארט־אפ ששמו EZchip, שנקנה לאחר מכן על ידי Mellanox, וכבר כשהיה בן 21 התבקש להקים צוות חדש, של אנשים שהיו מבוגרים ממנו. כשמלאנקוס נמכרה לאנבידיה קיבל מובאריכי בונוס חד פעמי וגם מניות של החברה, מה שגרם לו להשקיע בנדל"ן בארץ ובחו"ל ולהיכנס לתחום ההשקעות הפיננסיות. בקרוב הוא יתקדם לתפקיד הבא, במסגרתו יעשה רילוקיישן לסניף החברה בארה"ב וינהל שם צוותי Full Stack.
ובמקביל לכל אלה מובאריכי לא נח, ולוקח חלק בפעילויות של תנועת הצופים הנוצריים בשפרעם, שם הוא משמש כחבר הנהלה. "זה מאפשר לי להשפיע על בני הנוער שגדלים בדיוק בסביבה בה אני גדלתי לפני פחות מעשור, ואני שמח מאוד על הזכות לעשות זאת", הוא אומר. "הצלחתי עד היום לסייע לעשרות אנשים, חברים ומכרים מעיר הולדתי להתקבל למשרת החלומות שלהם – ואין שמח ממני על הזכות הזו".