עד שהיה בן 12 לא היה מחשב בביתו של דור אטיאס. זה אולי מה שרק תדלק יותר את הסקרנות שפיתח הילד מראשון לציון. אתר אינטרנט שאליו נחשף במחשב של חבר, גרם לו לחשוב על מאחורי הקלעים של התעשייה: "איזה מגניב, איך עשו את זה?", הוא שאל את עצמו.
אחרי ששכנע את ההורים לקנות לו מחשב, הוא התחיל ללמד את עצמו קוד ופיתוח אתרי אינטרנט. אטיאס נרשם למגמת מדעי המחשב בתיכון, שירת ביחידה טכנולוגית, התקבל לעבודה בחברת בלייזמטר כמפתח, התמנה לראש צוות ואף פיתח פתרון שנרשם על ידי החברה כפטנט בארה"ב.
הנסיון המקצועי והסקרנות הובילו אותו לחבור ב־2019 לליאור לוי (המנכ"ל) ולרונן סלבין (סמנכ"ל הטכנולוגיות), והשלושה הקימו יחד את Cycode. "המטרה שלנו היא לספק פלטפורמה ש'יודעת להסתכל' על התוכנה מהרגע שכותבים אותה ועד שהיא נפרסת בענן לקראת שימוש. הפלטפורמה עוברת על כל תהליכי הפיתוח ונותנת לאנשי האבטחה של הארגון לעבור על ממצאים מהקוד. מעל כל זה יש לנו 'גרף ידע' שיודע לעשות חיבור בין ישויות שונות בשלבים שונים של הפיתוח. הוא לא רק מראה לך בעיות בכל שלב אלא מסביר איפה צריך לתקן מהשורש בשביל שזה לא יהיה יותר גרוע. אנחנו ממש מספרים סיפור כדי שיבינו בדיוק מה קורה", מסביר אטיאס.
עשרות לקוחות משתמשים בשירותיה של סייקוד, ביניהן חברת הפינטק Rapyd, חברת משלוחי המזון Grubhub ועוד. החברה גייסה כ־81 מיליון דולר סך הכל בשלושה סבבים: בהובלת Insight Partners ו־YL Ventures. מאה עובדים מועסקים בחברה, בישראל ובארה"ב.
"התרבות בחברה מדהימה. חשוב לי שהעובדים יהיו מאותגרים. זה משפיע על החדשנות של החברה, ובסוף גם הלקוחות רואים את זה. אני מוביל אנשים בצורה טבעית, גורם להם למוטיבציה – וזו חלק מהתרבות שלנו. לא הכל זה ידע מקצועי, הכל זה אנשים ואיך הם עובדים יחד. אני לא המתכנת הכי טוב, ולא הטכנולוג הכי טוב – אבל אני טוב באנשים", הוא אומר.
"אנחנו רוצים להיות המוצר הבא שנמצא בכל חברה. כל חברה חייבת לאמץ את הקונספט שלנו, כי דרך תוכנה אפשר לגנוב המון דברים. אם נעשה אקזיט, או אם נצא להנפקה – זה לא משנה, הכל בסוף זו נגזרת של הצלחה. אנחנו רוצים להצליח".