ששואלים את איתי כהן מה הוא עושה בעבודה, הוא בדרך כלל עונה "כיף". "אולי זה נשמע מצחיק, אבל אני מרגיש בר מזל לעסוק בתחום הגנת הסייבר, שהוא אחת התשוקות הגדולות שלי", הוא אומר. העשייה שלו, כחוקר בצ'ק פוינט, מגינה על רשתות של חברות ולקוחות פרטיים בכל העולם – החל מהחברות הגדולות בעולם, דרך תשתיות אסטרטגיות של מדינות ועד המכשירים האישיים שיש לכולנו בכיס.
המחקרים שהוא מוביל עוסקים בשני תחומים עיקריים – מחקר חולשות, בו מוצאים פרצות במוצרים טכנולוגיים בהם כולנו משתמשים, ומחקר וזיהוי מתקפות סייבר – תחום העשייה המרכזי שמטרתו לזהות תקיפות סייבר שונות. "המטרה שלנו היא לחשוף את התקיפות, לנתח אותן ולשפוך אור על האינטרסים השונים מאחוריהן, בין אם הם מודיעיניים, צבאיים או פיננסיים", הוא מסביר.
כך למשל, הוא גילה שהממשל הסיני שם ידו על כלי תקיפת סייבר מסווג של ארצות הברית, ותקף באמצעותו מטרות ביטחוניות באמריקה. במקרה נוסף זיהה צוות המחקר בהובלתו תקיפה של קבוצת סייבר סינית נגד תאגיד ביטחוני ברוסיה, במטרה לאסוף מודיעין על השימוש שעושה רוסיה בכלי נשק וכלי טכנולוגיים בזמן לחימה. "את המוטיבציה שלי אני שואב מהשאיפה להפוך את העולם למקום בטוח וצודק יותר", מצהיר כהן.
במקביל לעבודתו בצ'ק פוינט מנהל כהן בהתנדבות פרויקטי קוד פתוח פופולריים, בהם עשרות מפתחים ברחבי העולם תורמים מזמנם ומפתחים תוכנות לשימוש אלפי משתמשים.
את הזמן הפנוי שנותר לו הוא מקדיש לאקטיביזם חברתי וסביבתי. "אני מוביל ופעיל במספר תנועות אקטיביסטיות שדוגלות במאבק בלתי אלים במטרה להביא לעולם צודק יותר עבור בני האדם ובעלי החיים", הוא מספר. "הבחירה שלי בטבעונות והעשייה היומיומית שלי כדי להביא להפסקת סבלם של בעלי החיים היא המצפן שמדריך אותי, וממנה אני שואב את הסיפוק שלי".