ג'סטין חייט הוא סמנכ"ל קרן בני ציון, מהארגונים המובילים בארה"ב הפועלים בזירה הדיגיטלית, ומגיעים למיליוני בני אדם במטרה להציג את הצד החיובי של ישראל.
חייט נולד בבולטימור, מרילנד, והחליט לעלות ארצה מטעמי ציונות. "גדלתי בבית יהודי שתמיד התגאה מאוד בישראל", מספר חייט. "למדתי בתיכון מקצועי לתיאטרון אבל בסופו של דבר החלטתי לא להמשיך בזה. אפשר להגיד שההחלטה הזו שימחה את ההורים שלי, עד שהם שמעו שאני אוהב פוליטיקה – התיאטרון האמיתי של האבסורד".
חייט השלים תארים במדעי המדינה ובמנהל ציבורי באוניברסיטת בינגהמטון בצפון מדינת ניו יורק, והיה מעורב בפעילויות רבות למען ישראל. במהלך לימודיו הוא קיבל את פרס דוד בר אילן עבור עבודתו בארגון אירועים פרו־ישראליים בניו יורק, והופיע בסרט הדוקומנטרי "לחצות את הקו 2: הפנים החדשות של האנטישמיות בקמפוס".
לאחר האוניברסיטה שימש חייט כיועץ בכיר לשגריר ישראל באו"ם – תפקיד אותו הוא מתאר כשינוי עצום מבחינה תרבותית ולשונית. "זה היה אתגר, הייתי האמריקני היחיד בצוות השגרירים אבל למדתי מהר לעמוד על שלי בסביבה קשה, ולגדל את ה'חוצפה' הישראלית הזו". במקביל, זכה חייט להופיע ברשימה של הגאים היהודים המשפיעים בניו יורק.
"זה היה כבוד גדול עבורי", אומר חייט. "למען האמת, כנראה שהייתי הימני היחיד ברשימה הזו. בניו יורק כולם בשמאל – במיוחד יהודים ואוכלוסיית הלהט״ב. אף על פי כן, אני מנסה כל הזמן להראות שאי אפשר להכניס אנשים לקופסה המצמצמת של פוליטיקת זהויות. אז כן, אני יכול להיות הומו, ימני ובעל השפעה. אבל, אף אחד מהדברים האלה לא באמת מגדיר אותי. אני אדם, עם סיפור, עם חוויות חיים ומורכבויות כמו כולם".
כיום, משמש חייט כסמנכ״ל קרן בני ציון, ארגון ציוני־אמריקני שהוקם ב־1908 למימוש צורכיהם של יהודי העולם, בדגש על תמיכה במדינה יהודית, ועם הקמת המדינה – תמיכה ופעילות בה. בשנת 1941 סייעו מנהיגי בני ציון בהקמת מגן דוד אדום בישראל. "אנחנו אחד הארגונים הציוניים הוותיקים ביותר בארצות הברית", מסביר חייט.
"אנחנו עובדים על פרויקטים תקשורתיים מתקדמים המגיעים לחשיפה של מיליונים. בתפקיד זה אני מנהל את תפעול הארגון הכולל את ניהול המענקים שלנו, הדירקטוריון, התקציב, קשרי ממשלה, כספים וכן מוביל את כל האסטרטגיה של הארגון".