בערב שישי אחד לפני כשלוש שנים פנתה קשת שביט לזוכת פרס נובל, עדה יונת, וביקשה להתקבל להתמחות קיץ במעבדה שלה. כך מצאה את עצמה בגיל 21 חוקרת מבנה ריבוזום (מבנה תוך־תאי) של חיידק עם אנטיביוטיקה המעכבת את התפתחותו. והיא עשתה זאת במקביל ללימודי התואר הראשון בכימיה באוניברסיטת בן גוריון, אותם סיימה כחלק מתכנית מצטיינים.
קשת, שגדלה בקיבוץ בארי, נחשפה לעולם המדע בגיל צעיר, בזכות אמה שהייתה מורה למדעים. בגיל 14 התקבלה לתוכניות ללימודים אקדמיים לתלמידי תיכון באוניברסיטת בן גוריון – אודיסיאה (של מרכז מדעני העתיד ומשרד החינוך) ומארי קירי, והתחילה את התואר הראשון. היא הגיעה למעבדה של פרופסור אמיר שגיא וביצעה בה מחקר שתוצאותיו הוצגו בכנסים ופורסמו במאמר אקדמי כשהיא בת 18 בלבד.
כשבועיים לאחר שהשתחררה מהצבא קיבלה פנייה להצטרף למחקר של מנגנוני גיבוש של גבישים בעיניים של סרטנים, שמומן על ידי האיחוד האירופי. גביש הוא חומר מוצק המורכב מאבני בניין המסודרות בצורה מחזורית. בעלי חיים מייצרים גבישים בעלי תכונות וצורות אותן מעבדה לא מצליחה ליצור. "מטרת המחקר היא ללמוד את האסטרטגיות הכימיות והביולוגיות של הטבע ליצירת הגבישים. הבנת הדרך בה שולטים הסרטנים בגבישים בעיניים יכולה לסייע בטיפול במחלות ובהנדסת חומרים חדשים", מספרת קשת.
"תוצאות המחקר שביצענו עשויות לסייע בטיפול במחלות, בהנדסת חומרים חדשים ולפיתוח טכנולוגיות אופטיות חדשניות, כמו מסכים דקים מאי פעם או יכולות הסוואה", היא מוסיפה. תוצאות המחקר התפרסמו כמאמר במגזין Science היוקרתי.
במקביל ללימודיה ולמחקר מתנדבת קשת בעמותת SIS שמלווה נערות צעירות המעוניינות לעסוק בתחומים המדעיים; יוזמת ומפיקה הכנת תחפושות לילדים עם כיסאות גלגלים; חברה בתוכנית נוקליאט – שמקדמת יזמות ביוטכנולוגית בעולם ושייכת לאסכולה– רשת הבוגרים של מרכז מדעני העתיד.
כיום מסיימת קשת את התואר השני בכימיה, ומקווה שהמחקרים שלה יתרמו באופן משמעותי לעולם. "מחקר זה מה שאני אוהבת לעשות, ואני משקיעה בו את כולי. אני לא מחכה שיגיעו הזדמנויות, אלא מסתכלת על המטרה הבאה".