לפני שלוש שנים, בשיא מגפת הקורונה בה נחשפו לא מעט מקרי אלימות במשפחה, נרשמה לי שריר להאקתון על שם מיכל סלה ז"ל, שנרצחה על ידי מי שהיה בן זוגה. "נחשפתי שם לסיפור של מיכל ולכל הסימנים המקדימים, וכל הנקודות התחברו לסיפור של חברה שהייתה לי מתקופת הצבא.
"היא חוותה מערכת יחסים אלימה שהסתיימה בפגיעה מינית, שהייתה טראומטית עבורה אבל גם עבורי בתור היחידה שידעה, ולא יכלה לעשות דבר כדי למנוע את זה", היא נזכרת. "אחרי הזכייה בהאקתון לא הצלחתי להניח לרעיון, החלטתי שזה נושא שאני לוקחת על עצמי לקדם".
Relyon, שנולדה בהאקתון, היא אפליקציה ייחודית מסוגה בעולם, שמופעלת באמצעות קול ושימוש במילות קוד אישיות המוגדרות ונאמרות בקולו של המשתמש בלבד. במקרה חירום מייצרות מילות הקוד רצף פעולות אוטומטיות ברמה מיידית – שליחת הודעת מצוקה ומיקום אמת לאיש קשר, הקלטת הסיטואציה ושידורה אליו ועוד. האפליקציה זכתה לתמיכה של ג'וינט, משרד הרווחה ופורום מיכל סלה.
"בשנים האחרונות פעלתי ביוזמות שונות לשוויון נשים בתחומי קריירה, התנהלות פיננסית וכמובן – ביטחון אישי", מספרת שריר. לאחר שחרורה מהצבא, היא הצטרפה למכון הישראלי לערים חכמות וניהלה פרויקטים לעירוב תושבים במימון האיחוד האירופי.
החברה שייסדה, רליון, חרטה על דגלה לאפשר לאנשים ברחבי העולם להרגיש בטוחים יותר, בכל מקום ובכל זמן. הם עובדים בישראל ובדרום אמריקה עם ממשלות, עיריות, מוסדות להשכלה גבוהה, חברות אבטחה ומוסדות רפואה כדי להפוך את החזון למציאות.
"אני מאמינה ביכולת של הטכנולוגיה לאפשר לנו להתמודד עם אתגרים, בעיות וכשלים ולשפר את אורח חיינו. אני רואה את עצמי ממשיכה לקדם את החזון שלנו מתוך אמונה שביטחון אישי הוא הצורך הכי בסיסי של כל אדם. אני בטוחה שאמשיך לקדם ולשלב את שתי התשוקות שלי – קידום נשים וטכנולוגיות אימפקט", מסכמת לי.