Forbes Israel Logo

עופר בן נתן

עופר בן נתן צלם: ניר סלקמן, ע.צלם: ראיסה ורביצקיה
עופר בן נתן צלם: ניר סלקמן, ע.צלם: ראיסה ורביצקיה
29, שף קונדיטור

כבר כילד מצא עצמו עופר בן נתן בעיקר במטבח. בתיכון העביר את רוב זמנו הפנוי בצפייה בתוכניות אפייה והתנסות בהכנת העוגות שראה. בצבא שירת כלוחם ומפקד, והחל לאפות עוגות לחיילים במטבח של המוצב. כשרצה השמועה על המאפים החלומיים, חיילים ממוצבים אחרים היו מגיעים במיוחד כדי להתכבד.

"כשהשתחררתי מהצבא הבנתי שזה הכיוון שבו אני בוחר, ונרשמתי לקורס הבינלאומי של הקונדיטורית אסטלה", מספר בן נתן, "סיימתי אותו בהצטיינות יתרה ועברתי מבית הלל שבצפון לתל אביב כדי להתנסות בתחום ולעבוד בקונדיטוריות הטובות ביותר". הוא התקבל לקונדיטוריית דלאל שבנווה צדק, ושם החל את מסעו המקצועי.

אחרי דלאל הציעו לו את משרת השף קונדיטור בניתן טאי, תפקיד אותו מילא שלוש שנים וזיכה אותו בתואר השף קונדיטור הצעיר ביותר שהוביל מסעדה וקונדיטוריה יחד. במסגרת תפקידו טס בן נתן לברלין, שם בנה תפריט קינוחים לסניף הגרמני של המסעדה. לפני מגפת הקורונה הוזמן לבנות תפריט קינוחים ומאפים למוזיאון האומנות המודרנית בשנגחאי.

"הקורונה הייתה נקודת מפנה משמעותית עבורי" | צלם: ניר סלקמן, ע.צלם: ראיסה ורביצקיה

"בניתי את התפריט יחד עם צוות קונדיטורים מקומי, הטמעתי שיטות חדשות והבאתי מהטעמים הישראלים לקהל הסיני", אומר בן נתן.

"הקורונה הייתה נקודת מפנה משמעותית עבורי. הסגרים גרמו לי להבין שהשגרה השתנתה, אך רציתי שאנשים ימשיכו ליהנות מקינוחים איכותיים וחדשניים. הבנתי שהפעם – אני אצטרך להגיע אליהם עד הבית. הרעיון היה לתת תחושה יוקרתית של חוץ לארץ למרות שאנשים סגורים בבתים", הוא מוסיף.

כך נולד הקרואסון המצופה והממולא – תחילה כפופ־אפ פרטי, וכיום תחת מסעדת ובייקרי פופ אנד פופ. במקביל עובד עופר על הקריירה התקשורתית שלו, דרך הגשת פינות בתכניות הבוקר, כתיבת מתכונים ושיתופי פעולה מסחריים.

באותו נושא