ההחלטות שמקבל אור קיים משפיעות על כל אחת ואחד מאיתנו – האזרחים שמשתמשים בשירותיה של מערכת הבריאות הישראלית. כמי שמנהל את המשא ומתן בתחום השכר מטעם המדינה עם עובדי מערכת הבריאות, מבקש קיים להכיר את הנתונים ואת המציאות מגוף ראשון, לשוחח עם גורמי המקצוע – ואפילו עשה משמרת לילה משותפת עם מתמחים. "המטרה שלנו היא לקבל תמונת מצב עדכנית לפני שקובעים מסמרות שישארו איתנו בעתיד", הוא אומר.
"עבודת הרגולטור מורכבת: ועדות, הכנה וניהול משא ומתן, פגישות עם גורמי מקצוע, הכנה ובניית מודלים", הוא מסביר, "זה כל הזמן לחשוב על מה ואיך אנחנו רוצים להשיג בהסכמים הבאים".
לצד טיפול בהשלכות הקורונה וקידום הסכם הרופאים, היה מעורב קיים גם בטיפול במאבק המתמחים. סדרת המחאות, שהתעוררה החל ממאי 2020 ודרשה קיצור משמרת עבודתם של מתמחים מ־ 26 ל־ 16 שעות, פגשה את קיים כעובד חדש במשרד האוצר, זאת לאחר שעבד כסטודנט במינהל התכנון האסטרטגי והכלכלי במשרד הבריאות.
הוא היה חבר בוועדת שר הבריאות לקיצור תורנויות הרופאים המתמחים, ומתנסח בזהירות: "תנאי העבודה של המתמחים היא סוגיה מאוד מורכבת, ונדרשים פתרונות יצירתיים להבטיח מודל ישים שגם יכול להחזיק לטווח הארוך וגם לא פוגע באיכות הרפואה שהמערכת מספקת – שזה הדבר שאנחנו רואים לנגד עינינו. המתמחים רוצים לראות שינוי, אנחנו בהחלט מבינים את הצורך אבל בדרך מסתכלים על שיקולי מאקרו ועל הרופאים שאנחנו צריכים להוסיף למערכת שנמצאת היום במחסור".
מדיניות ציבורית עניינה אותו מילדות. "תמיד רציתי להשפיע על החיים במדינה, ומגיל קטן רציתי להיות משרת ציבור", אומר קיים. אחרי שירות ב־ 8200 סיים תואר ראשון בתוכנית פכ"מ היוקרתית (פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה) באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית.
כשנשאל אם הוא פוזל לפוליטיקה, הוא משיב בנחרצות: "פוליטיקה ממש לא מעניינת אותי. אני רואה את עצמי ממשיך להשפיע בתפקידי מפתח במערכת הבריאות. זו מערכת שכל כך חשובה בחיי כל אזרח, והיא מאוד מושפעת מתמריצים כלכליים. לכן, בתפקיד שלי, אני יכול להשפיע הרבה וזה הסיפוק שאני מרגיש בחיי".