תהליך אבחון מחלת הסרטן הוא ארוך ויקר, ונמשך מספר שבועות שבהם החולה והרופא מחכים להתאמת הטיפול. אם ברוב המקרים נלקחת ביופסיה (דגימת רקמה) מאחד האיברים ומנותחת על ידי פתולוגים – חברת Imagene AI פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך המבוססת על מודלים חדשים של בינה מלאכותית לקבלת אבחון גנומי לסרטן מתמונת הביופסיה בלבד, ותוך שתי דקות.
"אמרנו שאנחנו רוצים לבוא בגישה אחרת", מסביר שחר פורת. "אנחנו לא משתמשים ברקמה אלא בתמונה שלה בלבד. באמצעות טכנולוגיות של בינה מלאכותית, ובאמצעות דפוסים שקיימים בתמונה, ניתן לזהות איזה שינוי גנומי קיים בדגימה, וכך אנחנו מתאימים את התרופה הנכונה למטופל, שיטה שלעיתים מדויקת יותר מהשיטה המסורתית. זה גם חוסך את השימוש ברקמה, כי לעיתים אין מספיק כזו, גם מהיר יותר וגם מוזיל את התהליך".
פורת הקים את החברה בשנת 2020 יחד עם דין ביתן ויהונתן צלח שצירפו אליהם מומחים מדיסציפלינות שונות: ביולוגים, רופאים, מומחי בינה מלאכותית, תוכנה ועוד. הטכנולוגיה נמצאת בשלבי פיתוח ומחקר קליני, בשיתוף פעולה עם בתי החולים שיבא ואיכילוב וכן עם חברות פארמה ומרכזים רפואיים מובילים בעולם, והמוצר נמצא כעת בשלבי אישור רגולטוריים.
עד כה גייסה החברה 21.5 מיליון דולר, כשבין המשקיעים המובילים נמצאים גם המייסד המשותף של אורקל, לארי אליסון, האונקולוג והיזם ד"ר דיוויד אגוס והיזם אייל גורה. 25 עובדים מועסקים בחברה בשני משרדים, בתל אביב ובפילדלפיה.
כבר כשהיה ילד בתל מונד נמשך פורת לתחום התוכנה ונהנה "להביא רעיונות לכדי מימוש". הוא למד במגמת מדעי המחשב בבית הספר וגם סיים בהצטיינות קורס תכנות בצבא. "תמיד היה לי את הרצון לעשות משהו שמועיל לאנושות", הוא מצהיר.
כשנשאל איך מספיקים כל כך הרבה בגיל כה צעיר הוא זוקף את זה לזכות האנשים שהיו סביבו לאורך השנים: "צעירים צריכים לחלום, לעבוד קשה כדי שזה יקרה ולהתמקצע. אני הקפתי את עצמי באנשים טובים, חכמים, כאלה שיודעים להוביל – ובסוף זה גם הרבה עניין של מזל".