תום נשר, יוצרת קולנוע ועיתונאית לשעבר בחדשות 13 , הובילה עשרות כתבות דוקומנטריות מעמיקות במהדורה המרכזית בערוץ. היא מספרת שאת אהבתה לקולנוע היא קיבלה מהבית, עובדה לא מפתיעה בהתחשב בקשר המשפחתי שלה – היא בתו של במאי הקולנוע המיתולוגי אבי נשר. "הזיכרונות הכי מוקדמים שלי הם הסרטים הראשונים שראיתי והבילוי שהיה סביבם. אני לפעמים מרגישה שנכון אפילו לומר שזו שפת האם שלי, שפת אהבת היצירה".
"כל אחד מקבל בחיים סט קלפים מסוים", אומרת נשר. "יש מקומות שבהם אני מרגישה בת מזל ופריבילגית, ומצד שני יש עוד אלמנטים בחיים שלי שבהם לא בורכתי, הקיצוני בהם הוא כמובן האובדן והטראומה האיומה שהם ההיפך המוחלט מפריבילגיה (אחיה הצעיר של תום, ארי נשר, נהרג ב־ 2018 לאחר שנפגע בתאונת "פגע וברח").
אם מישהו שואל אותי מה הפריבילגיה הכי גדולה בחיים שלי – זה שהמשפחה שלי הם אנשים שאני מתה עליהם ומעריצה אותם כבני אדם. אבא אמא וארי גם. בלי קשר לשם או סטטוס. פשוט משפחה מדהימה – זו המתנה הכי גדולה שלי בחיים".
נשר שירתה בגלי צה״ל, שם הייתה עורכת ומגישת מבזקי חדשות ותוכניות מיוחדות. כשהשתחררה, למדה תסריטאות בסם שפיגל. "תוך כדי הלימודים קיבלתי טלפון מעידו איינבינדר מחדשות 13 שהציע לי לעשות טסט להגשה", מספרת נשר. "העיסוק בקולנוע ובתקשורת במקביל הרגיש לי מאוד נכון. החשיפה לסיפורים אנושיים, וההתמקצעות בלהקשיב ולדווח, תוך העברת הרגש הנכון בלי להיות מניפולטיביים מדי – כל זה מאוד השפיע על הכתיבה הקולנועית שלי".
כיום, נמצאת נשר בתהליכים מתקדמים לקראת צילומי סרט הבכורה שלה, "סוף סוף" והיא היוצרת הצעירה בישראל שקיבלה מימון לסרט קולנוע באורך מלא מקרן ממשלתית. "בעקבות הרפורמה של מירי רגב, ההגשה הייתה אנונימית וזה היה מאוד משחרר וכיף לדעת שקיבלתי את הקרן בלי קשר לשם המשפחה שלי".
"אני מאמינה שאחזור לתקשורת אחרי העבודה על הסרט", מספרת נשר כשהיא נשאלת לגבי העתיד. "בינתיים הגיעו כל מיני הצעות, אבל אין לי זמן, לפחות עד שנסיים עם הצילומים. בכל מקרה, אולי חשוב לומר בימים אלו, אני מאמינה שתקשורת חופשית ותרבות חופשית שתיהן קריטיות גם לקיומה של דמוקרטיה, גם לגיבוש זהות ושיח בתוך גבולות המדינה וגם ליחסי הציבור של ישראל בעולם".