ילדותו של תומר כהן עברה בירושלים, בצל השנים המדממות של האינתיפאדה השנייה. "גרתי כחמש דקות נסיעה מהאוכלוסייה הערבית בעיר. הערבים תמיד היו נראים לי כאנשים רגילים ורובם נחמדים – אבל במקביל תמיד הייתי בפחד קיומי מ'הצד השני'", הוא מספר. השינוי התרחש אחרי שהשתתף במחנה דיאלוג בינלאומי של מנהיגים צעירים בחו"ל. "זה היה לפני הצבא, ושם, בפעם הראשונה, דיברתי בפתיחות עם ערבים ופלסטינים מישראל ומהשטחים", הוא מספר. "מהר מאוד הפכנו לחברים בנפש, וגיליתי שהעולם הוא לא רק שחור ולבן, ושלא כל מי שבצד השני הוא בהכרח 'אויב'".
לעולם הטכנולוגיה נחשף לעומק בתקופת השירות הצבאי, אז שירת כלוחם וכמפקד ביחידה טכנולוגית. במקום להשתמש בטכנולוגיה רק למטרות הגנה, זיהה כהן הזדמנות להשתמש בה ככלי לקידום שלום ולחיבור בין אוכלוסיות.
את עמותת Tech2Peace הקים יחד עם עביר בנדק ואורי רוזנברג. העמותה מחברת צעירות וצעירים ישראלים ופלסטינים בני 20־30 באמצעות הכשרות הייטק ויזמות המשלבות סדנאות דיאלוג. עד כה קיימה העמותה מעל 100 הכשרות מתקדמות, מפגשים וסדנאות לבוגרי התוכנית, בשיתוף פעולה עם גוגל, מיקורוספט, MIT ועוד. מבין 450 הבוגרים ישנם רבים שמתחילים להגיע לעמדות מפתח בהייטק ובתחומים אחרים. בין בוגרות הארגון נמנית זאדה חאג', בוגרת רשימת פורבס 30Under30 לשנת 2022, שהקימה אקסלרטור וקרן לתמיכה בסטארט־אפים שמובלים על ידי נשים מכלל רחבי המזרח התיכון.
"כמעט בכל סמינר שהיה לנו קיבלנו פידבקים יוצאי דופן. באו אליי לפחות כמה פלסטינים וישראלים, לא פעם עם דמעה בעיניים, כשהם אומרים שהחוויה הזו שינתה להם את החיים", אומר כהן.
בכלל, עשייה ציבורית לא זרה לכהן. עוד במהלך התיכון הקים את גוף הצעירים של ישראל חופשית לצורך קידום יוזמות לעידוד פלורליזם בקרב בני נוער, ובין הפעולות שזכו לסיקור היה המאבק ב"קווי המהדרין" שמפלים נשים שעברו בשכונות חילוניות ומעורבות, התנעת מפגשי תרבות ודיאלוג בין חילונים ודתיים ועוד. כמו כן, לפני הגיוס לצבא ניהל את גיוס התרומות והמתנדבים של מפלגת התנועה הירוקה למען איכות הסביבה.
"החזון לעוד עשר שנים זה אקו־סיסטם של אלפי בוגרי הארגון משני הצדדים, שיקימו חברות משותפות ויצרו עתיד כלכלי ואנושי טוב יותר לכלל האוכלוסיות בין הירדן לים", אומר כהן. "כך נוכל לבנות את התשתית לשלום עתידי".