יונית ויצמן הגיעה לתפקיד בכיר בתעשיית ההון סיכון – פרטנרית בקרן Lightspeed האמריקנית המנהלת מעל ל־20 מיליארד דולר – בגיל 28 בלבד. זאת לאחר כניסה לעולם ה־VC רק שנה אחת מוקדם יותר, כ־Associate בקרן YL Ventures שמתמחה בסייבר.
ויצמן גדלה בישוב נעלה ליד מודיעין, בת להורים העוסקים בהוראת פיזיקה ומתמטיקה שעלו לארץ מברית המועצות בשנות ה־90'. "מצוינות ללא פשרות היה אחד הערכים המרכזיים שגדלתי עליהם. בגיל 12 עזבתי את בית הספר ועברתי לכיתת מופ"ת בתיכון במודיעין. הגברתי חמש יחידות בפיזיקה ו־ 10 במדעי המחשב". לקראת סיום הלימודים בתיכון, ניגשה ויצמן למיונים ליחידות הטכנולוגיות בחיל המודיעין. "אני זוכרת שלא היו הרבה בנות בתהליך המיון, דבר שהמשיך ללוות אותי גם לאחר שהתקבלתי לקורס ההכשרה – היינו 30 חניכים, מתוכם רק שתי בנות", היא אומרת.
בסיום הקורס, שובצה ויצמן ביחידת 81 והייתה לאחת הנשים היחידות בתפקיד מסוג זה בתקופתה. "שירתי שם שש שנים בתפקידי פיתוח, מחקר ופיקוד. ולקחתי חלק בהובלה של פרויקטים משמעותיים שהשפיעו באופן ישיר על ביטחון מדינת ישראל", מספרת ויצמן. "התקופה ביחידה הייתה מאוד משמעותית עבורי, עיצבה אותי רבות ואפשרה לי ליצור קשרים עמוקים עם שותפים לעבודה וחיילים בצוות שאני בקשר עימם עד היום".
ההצעה מלייטספיד הגיעה לאחר שהקרן חיפשה למעלה משנתיים שותף רביעי לצוות הישראלי. "אני מאוד אוהבת טכנולוגיה, ומאוד אוהבת יזמות ואתגרים. יחד, הם יוצרים את הדרייב המרכזי שלי בתפקיד", מספרת ויצמן על תפקידה בחברה. "אני נחשפת לצוותים מבריקים וטכנולוגיות חדשות באופן יומיומי. ואם לא די בכך, ניתנת לי ההזדמנות ללוות את היזמים בדרך, ולקחת חלק משמעותי במסע שלהם".
"אני מאוד נהנית מהמקום בו אני נמצאת כיום", אומרת ויצמן כשהיא נשאלת איפה היא רואה עצמה בעתיד, "ואין לי ספק שאני עוד רחוקה מלממש את מלוא הפוטנציאל. מה שאני יכולה לומר בוודאות, זה שגם היום וגם עוד חמש או 10 שנים, אני רוצה למצוא את עצמי מוקפת באנשים טובים, שאני מעריכה ונהנית מהעבודה והאתגר המשותף איתם".