שום דבר מהניסיון הרפואי והניהולי לא הכין את מנכ"לית המרכז הרפואי וולפסון, ד"ר ענת אנגל, ואת צוותיה למשימה של טיפול בחטופות ששבו משבי חמאס. בשל היעדר ידע מקדים בפרוטוקולים רפואיים בתחום, אנגל וצוותיה הרפואיים חיפשו אחר פתרונות טיפוליים מיוחדים וערכו סימולציות מקדימות לפני קליטת השבות.
במסגרת עסקת החטופים, הגיעו לבית החולים 10 נשים – מחציתן קשישות. הצוות הרפואי, שטיפל בהן, בהובלת אנגל, כלל עשרות אנשי מקצוע מתחומים שונים. הוא העניק לאותן נשים ליווי מסביב לשעון, וסיפק להן מעטפת רפואית ורגשית מקיפה, אשר סייעו במעבר מהמציאות הקשה של השבי חזרה לחיים חופשיים. הם יצרו מעין "פרוזדור חזרה לחיים" לנשים, כאשר כל פרט, החל מהמפגש הראשוני עם בני המשפחות ועד הבדיקות הרפואיות, נעשה מתוך הבנה עמוקה של התנאים המיוחדים.
ד"ר אנגל היא מומחית ברפואה פנימית ובעלת ניסיון במנהל רפואי. קודם לכן שימשה כסמנכ"לית המרכז הרפואי שמיר ומרצה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. במהלך מלחמת חרבות ברזל בנה, יואב, נפצע קשה.
השנה שלי
“אירועי השנה האחרונה הביאו אותי להתמקד בערכים של חוסן, ערבות הדדית וחסד כערכים מובילים. ראיתי לאורך כל החודשים האלה ביטויי חוסן במעגלי חיים רבים.
“הקרוב אלי הוא במשפחה שלי: אצל בני יואב, השריונר הגיבור שנפצע קשה מאוד במלחמת חרבות ברזל, שמתחזק בתהליך השיקום שלו, ובדרך מפזר הרבה קסם שובה לב; אצל בתי יעל, שהיא סלע איתן למשפחה תוך כדי רגעי משבר, ושבמקביל מצטיינת בלימודיה ופעילה חברתית; אצל בן זוגי איציק, שלא מפסיק לרגע לטפל בחולים הזקוקים לו, ואצל כל בני משפחתי האהובים.
“זכינו בהרבה רגעי תמיכה וכוח מהחברים שלנו, מהאנשים שעובדים איתי במרכז הרפואי וולפסון, מעמיתי במערכת הבריאות ומעוד רבים וטובים שערבות הדדית היא נר לרגליהם. אני מאמינה שהכוחות האלו שיש באנשים, היכולת לייצר ולהעניק אותם, הם שיביאו להבראתה של החברה הישראלית, לשיקומה ולבניית עתידה, יחד עם שובם של כל החטופים לארץ, וחזרתם הבטוח של התושבים המפונים לביתם".