ענף המסעדות בישראל הוא לא רק מנוע כלכלי חשוב, אלא גם חלק מהותי מתרבות הבילוי הישראלית. בימים של משבר ואי־ודאות, עבור רבים משמשות המסעדות מקום מפלט ומפגש. אך כמו המשק כולו, בימים אלה מתמודד גם ענף המסעדות מול אתגרים גדולים, ובראשם המחסור בעובדים.
רותי ברודו, אחת הדמויות המרכזיות בענף, נלחמת על קיומו של הענף ותומכת בו ברגעיו הקשים ביותר. במילים קשות בדיון בכנסת זעקה ברודו את זעקתו של הענף הנאנק תחת קשיים ודרשה מהמדינה סיוע לענף, תוך שהיא מאיימת לעזוב את הארץ ולסגור את עסקיה בישראל בהיעדר שינוי במצב. ברודו הדגישה את הצורך הדחוף בעובדים זרים, בייחוד בזמן מלחמה, כשיש מחסור משמעותי בידיים עובדות. דבריה הנוקבים בכנסת עוררו סערה ברשת וחיזקו את מעמדה כדוברת ונציגה נחושה של ענף המסעדנות.
חדשנות לשולחן
התדמית הנחושה והקשוחה אפיינה אותה לאורך הקריירה כולו, וקיבלה חיזוק משמעותי עם השתתפותה כשופטת בתוכניות ריאליטי בישול, שדרכן פרצה לתודעה הציבורית והתקשורתית.
על אף הקשיים הכלכליים בעולם העסקים בכלל ובענף המסעדות בפרט, ברודו המשיכה להרחיב את עסקיה המרובים של קבוצת המסעדות R2M, שנמצאת בבעלות משותפת שלה ושל בעלה לשעבר. לאחר שפתחה בשנה שעברה את מלון היוקרה R48 בלב שדרות רוטשילד בתל אביב, הכולל גם מסעדת שף, פותחת השנה ברודו בית קפה חדש – "קפה 16". המקום היה אמור להיפתח באוקטובר, אך בעקבות המלחמה נדחתה פתיחתו.
גם בימים הקשים העוברים על המדינה בכלל ועל ענף המסעדנות בפרט, מציגה ברודו יכולת להמציא את עצמה מחדש ולהביא חדשנות לשולחן. לאחרונה נכנסה לתחום החקלאות הטכנולוגית, כשהשיקה שיתוף פעולה עם חברת GreenOnyx. במסגרת שיתוף פעולה זה החלה למכור במעדניות קבוצת R2M את ה־"Wanna Greens" – ירק המבוסס על צמח הוולפיה, בעל ערכים תזונתיים גבוהים.
השנה שלי
"השנה האחרונה היתה שנה קשוחה. החיים אחרי 7 באוקטובר חזרו לשגרה, אבל הלב לא. רגשות מעורבים על התנהלות נורמטיבית, ומנגד חטופים בעזה וחיילים לוחמים ונפגעים. העובדים שלנו המגויסים נלחמים – ואנחנו מאכילים לקוחות".