חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

עדו בן נתן ורז ניב

עדו בן נתן (משמאל) ורז ניב | צילום: אוהד קב
עדו בן נתן (משמאל) ורז ניב | צילום: אוהד קב
גיל: 26 >> מייסדים משותפים, Blockaid

2023 סימנה את אחת השנים החזקות ביותר בהיסטוריה של מטבעות הקריפטו, כששני המטבעות הדיגיטליים המרכזים את עיקר הסחר – הביטקוין והאתריום – זינקו בשיעור של 155% ו־90% בהתאמה בשנה, ודחפו את השוק לשווי שיא, המוערך כיום על פי אתר Coinmarketcap ביותר מ־2.7 טריליון דולר.

כמעט כתמונת מראה, זו גם היתה שנתם הגדולה של האקרים, עברייני סייבר וגנבי קריפטו, שהיקף פעילותם בשוק זינק בשנים האחרונות.

עם התפתחות הענף הלכו והשתכללו גם שיטות התקיפה ותחכום ההונאות במערב הפרוע הקריפטוגרפי. אם בעבר רוב הפריצות התבססו על גניבת סיסמאות ומפתחות קריפטו, כיום רובן מבוסס על שימוש באפליקציות זדוניות מתוחכמות, שדרכן חודרים לחשבונות ומושכים מהם מטבעות. בשנים 2021־2022 לבדן עמדה עלות ההונאות בשכבת האפליקציה בבלוקצ'יין על 14 מיליארד דולר – כפול מעלות נזק ההונאות בשכבת המפתח הקריפטוגרפי.

מערכת פרואקטיבית

בלוקאייד (Blockaid), סטארט־אפ אבטחת הקריפטו שהוקם על ידי עדו בן נתן (מנכ״ל) ורז ניב (סמנכ״ל הטכנולוגיות), היה הראשון לפתח מערכת פרואקטיבית שיודעת לזהות ׳עסקאות זדוניות׳ בעולם הקריפטו, וכך למנוע ולחסום חולשות בשכבת האפליקציה. הטכנולוגיה שפיתחו שני היזמים מקנה בעצם לארנקים דיגיטליים, אפליקציות וחוזים חכמים יכולת הגנה מיידית מפני תקיפות וטרנזקציות זדוניות, והטמעתה מאפשרת שימוש בטוח יותר שיכול להתריע במידה שמדובר בהונאה.

על ידי סריקה של עשרות מיליוני טרנזקציות, ואיתור מאות אלפי אירועים זדוניים, המוצר שפותח בחברה מונע, לדבריה, הונאות בהיקף של כ־100 מיליון דולר. את הסטארט־אפ הקימו בן נתן וניב לפני שנתיים בלבד, והיום מועסקים בו כ־25 עובדים, רובם בישראל. בשנה האחרונה, חרף אתגרי שוק לא פשוטים, הצליחו לגייס 33 מיליון דולר בשני סבבים מקרנות מובילות – 6 מיליון דולר בסבב סיד בהובלת Cyberstarts; וגיוס של 27 מיליון דולר נוספים בסבב A שהובל ע"י הקרנות Reddit ו־Variant.

עוד כשפעל ב־Stealth Mode נבחר הסטארט־אפ על ידי מגזין "Insider" לאחד המבטיחים בתחום הסייבר לשנת 2023.

קשיים בתחילת הדרך

״הדרך שלנו לוותה בסקפטיות וזלזול מהסביבה ונבעה מהעובדה שיצאנו למסע הזה בגיל צעיר מאוד וללא ניסיון קודם. למרות שידענו כבר אז שיש לנו את היכולות הנדרשות, הפידבק כמעט הוביל אותנו לייאוש מוחלט – כולל כמעט ויתור על החלום״, משחזרים השניים את הקשיים בתחילת המסלול.

״קיבלנו תמיכה ממשקיעים ולקוחות שהוכיחו לנו שזו הייתה ההחלטה הנכונה. דווקא הזלזול וחוסר האמונה שליוו אותנו בתחילת דרכנו, גרמו לנו להבטיח לעצמנו לתמוך בצעירים נלהבים בעלי חלום, ולא לתת לאחרים להרגיש את התחושות שאנחנו חווינו״, הם מדגישים.

והתמורה בסוף שווה בהחלט את המאמץ, כפי שהם מתארים: ״בעינינו זו זכות לפתור בעיה מהותית בעולם בעזרת טכנולוגיה, לצד אנשים סופר מוכשרים – זו בעצם הסיבה שאנחנו קמים בבוקר עם חיוך. המעבר החד הזה – משני אנשים עם חלום שיושבים בחדר, למערכת שלמה שעובדת, בונה מוצר ונותנת ערך גדול – גורם לתחושת סיפוק אדירה״

באותו נושא

דילוג לתוכן